Inteligența și Emoția, cu cât mai mult ni se predă instituțional că sunt manifestări simultane sau venite împreună, cu atât mai mult omul se îndepărtează de potențialul lor.
Dacă ele ar funcționa împreună și simultan, cum de altfel se poate doar prin unirea lor, atunci acest lucru ar fi posibil, doar prin „voință proprie˝, deliberat.
Alte manifestări ale uneia sau ale alteia, care sunt mecanisme ușor observabile oriunde de stimul-reacție-impuls, nu le putem încadra și nici nominaliza ca fiind emoție sau gând.
Datorită factorilor externi, stimulatori și influențatori de reacții în om, acesta devine un aparat de răspunsuri la ce au făcut sau construit alții, fie cu sau fără interes.
Gândurile și emoțiile sunt determinări proprii, în folosul, contribuția, gestionarea și proiectarea interiorului spre exterior. Până la o astfel de manifestare multă mămăligă e de mâncat.
Una dintre atitudinile uitate, dar recuperate datorită nevoii de adaptare la o viteză socială accelerată, este inteligența emoțională. Adică nevoia intrinsecă de a pune inima și mintea să lucreze simultan, în mod deliberat.
Conexiunea dintre inimă și minte spre decizii se numește „inteligență emoțională˝. Cei care o dezvoltă, devin lideri, antreprenori, conducători, organizatori, creativi, artiști, oameni cheie care țin hățurile unui segment social. Cei care nu o dezvoltă, urmează sub-ordonat ce fac aceștia.
Inteligența emoțională se învață prin experiență de gestiune cu lucrurile inconfortabile, grele, dureri, apăsări, perioade de încercare.
Pentru o înțelegere superioară, probabil, potrivită necesităților vieții tale, voi face 3 emisiuni despre ea în luna iulie:
Luni, 12 iulie: 6 explicații: Ce este Inteligența Emoțională?
ora 21, pe Youtube – durata 40 de minute.
Luni, 19 iulie: 6 Beneficii la ce ne ajuta Inteligența Emoțională?
ora 21, pe Youtube – durata 40 de minute.
Luni, 26 iulie: 8 Practici: Dezvoltare Inteligența Emoțională
conferință online/webinar pe zoom – ora 21.
Link de înscriere aici – Preț participare 29 RON – durata 90 de minute.
Acum, pentru pregătirea vremurilor ce vor veni, este necesar, ca la orice om înțelept, să învețe prevenirea, și nu vindecarea.
Prevenirea prin inteligența emoțională este datoria inimii și a minții nu doar de conectare spre propriul beneficiu, dar și de con-lucrare simultană pentru armonia, stabilitatea și productivitatea acțiunilor dinăuntru și din jurul nostru.
Pentru că cine nu o are, va deveni nu doar atrofiat în gândire sau trăire, dar va fi și un exemplu nedemn de urmat la bătrânețe, pe lângă cei de lângă el.
Rămâi cu bine!
Invita un prieten la AlexandruPlesea.ro[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1647691027835{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]
Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !
[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]