Uite motivul pentru care putini pot asta

Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp, nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci, oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta.

Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta.

Dupa cateva batai, nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si, in fine, al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane. Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost: „Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa, aici… ASA ESTE TRADITIA!”

Asa s-a nascut si Traditia Fumatului

Cu 5000 IH, fumatul era un ritual samanic in tinuturile peruane si ecuadoriene. Ei foloseau diferite substante in fumat pentru efecte halucinogene. Mai departe in Americile de nord era un ritual religios, in Europa a intrat de la amerindieni la 1560 printr-un francez Jean Nicot (de unde vine si numele de Nicotina). El a adus-o din Spania si nu i-a atribuit sens de vindecare / insanatosire cum o foloseau samanii, ci sens de relaxare prin intoxicare.

Cu 2000 IH in India si tinuturile de langa, este scris in Atharvaveda, cartea cunoasterii si procedurilor zilnice, una din manualele Vedante, depre intentia fumatului de a vindeca, prin inhalat de canabis si alte plante vindecatoare.

Dupa 1600 fumatul a intrat prin Cairo, Bhagdad si Istanbul si a ajuns o traditie si in Orientul Mijlociu, la fel si in popoarele din Africa, unde coloniile franceze au intrat prin Senegal, Maroc, Gambia, Congo si au aratat traditia actuala Europeana. Acum fumatul in Africa este o expresie a modernitatii si civilizatiei.

In Asia de Est, in aceeasi ani, Olandezii, Spaniolii si marinarii Portughezi au adus cu ei cantitati de tutun considerabile in Filipine, Noua Zeelenda, Japonia, intrand pana spre toata civilizatia budista actuala. Acum a devenit o traditia cu obscuritate relativa.

Primele fabrici cu masinarii de facut tigari au fost in sec. XIX, in America. Oamenii au inceput sa le fumeze ca fiind un ritual elegant, in trend cu moda, un om demn de respect.

Primul care a vazut problema a fost la 1912 Dr. Isaac Adler, a scris un manual interzis dupa: ¨Primary Malignant Growths of the Lung a Bronchi˝, manual care a fost scapat la putini oameni in lume. A fost primul studiu, si cel mai relevant facut, despre cancerul la plamani.

In continuare fenomenul s-a extins si lumea nu s-a mai putut opri.

In 2016 peste 40 % din totalul de fumatori din lumea intreaga, incercau sa se lase.

Putini reusesc, insa foarte multi sufera dorind sa se lase.

Pentru a vedea realitatea cum e ea, poti citi aceste carti:

Gately, Iain (2003) Tobacco: A Cultural History of How an Exotic Plant Seduced Civilization 

Goldberg, Ray (2005) Drugs Across the Spectrum

Ashes to Ashes: The History of Smoking and Health (1998)

Concluzia lor, practica mea si experienta multor oameni care au reusit, ti le ofer in 10 Videouri, 10 min fiecare video, cu un total de 30 de exercitii si practici zilnice:

[vcex_button url=”https://www.alexandruplesea.ro/cum-te-lasi-renunti-la-fumat/” title=”Training Specializat Video – Cum sa te lasi de Fumat” style=”flat” align=”center” color=”red” size=”medium” target=”self” rel=”none”]Training Specializat Video – Cum sa te lasi de Fumat[/vcex_button]

 

Acest Training este evaluat si masurat de experienta multor oameni care au aplicat, repetat si au reusit.

In plus, pentru sceptici, dau 100 % banii inapoi dupa 60 de zile de practica.

Beneficiile le vezi accesand linkul de mai sus.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0