8 Moduri cum poti sa recunosti si sa intelegi emotiile tale

Isprava celui care observa de ce si unde ajunge prin emotiile lui este, nu doar multumitoare de sine, dar are si sansa sa ia premiul 1 printre colegii lui de bloc la capitolul Cunoastere de Sine.

Functia emotiei este diferita de functia reactiei prin insasi determinarea interioara a emotiei si determinarea din exterior a reactiei.

Uneori fac frazele mai complicate pentru ca mintea atenta va extrage mai usor, cea neatenta va trece peste cu usurinta si va pierde timpul.

Emotia apartine modului in care vrem sa ne simtim, alegerea prin deciziile noastre.

Reactia apartine modului in care natura sau alti oameni vor sa ne simtim, iar pentru cei mai slabi dintre noi, ne va influenta alegerea si decizia noastra.

Metoda prin care ele pot fi observate si vazute separat este in orice moment simti o caldura in interior, ori din conflict, nervi, dileme, șoc, bucurie, extaz etc.

Emotia va fi atunci cand o poti controla si ține cat doresti cu un scop determinat.

Reactia va fi atunci cand nu vrei sa acest sentiment, dar totusi il ai. De exemplu: țipi, te incrunti, te superi, astepti, te enervezi, transpiri, ai palpitatii, intensificare in zona inimii, accelerare a sangelui, migrene etc.

Iar ca sa iti dai seama cum omul șbate campii in mod savant¨el va vorbi cu altii sau despre el insuși, despre nedreptate, nejustețe, înșelat, furat, supărari si câte si mai câte ispraveste mintea omului neantrenata, cat si reactia lui, putâtand fi usor de vazut ca astea sunt ce fac altii, nu cum raspunde el la altii – adica capacitatea lui de a crea emotia constructiva lui insuși, cât si situatiei.

Vreau sa etalez, ca la canastră, o parte din metodele de supraveghere generala.

Ca si cum iti iei bodyguard de reactii pentru auto-păzirea de tine însuți / însăți, nu de alții.

  1. Orice conflict este o oportunitate de auto-educatie emotionala. Multi o vad ca o problema, putini ca o solutie.
  2. Efectele reactiilor necontrolate nu sunt doar pe fata omului, ci in ton, miscari necontrolate, dureri de spate, lipsa de multumire.
  3. Emotiile alese si controlate sunt izvor de sanatate si longevitate. Insasi celula se divide mai repede la o astfel de bucurie determinata.
  4. Conflictele au nevoie de transformare pentru win-win, nu de cearta unde exista doar decibeli in plus care strica frecventele oamenilor.
  5. Emotia te ridica, reactia te menține. Emotia determinata te oxigeneaza, reactia nedeterminata iti ia respiratia, incet si bine.
  6. Observa motivele pentru ce se cearta oamenii si vei vedea inutilitatea timpului pierdut prin faptul ca niciunul din ei nu se poate controla.
  7. Emotia este miscarea directionata de la mine spre mine si exterior. Reactia este miscarea directionata de exterior catre mine.
  8. Oprirea reactiilor este ca si cum opresti locomotiva unui marfar, dar in clipa in care reusesti, il jonglezi pe ce linie vrei tu.

 

Pentru purtatorii de dorinta de auto-control, gestionare si construire a emotiilor spre sanatate si longevitate am un secret. Aplicabil spre propria bucurie interioara, cat si spre bucuria celor in jur – mama, copil, prieten, coleg.

[vcex_button url=”https://www.alexandruplesea.ro/controlul-si-determinarea-emotiilor-scapi-de-instabilitate-emotionala/” title=”Curs Video – Controlul si Determinarea Emotiilor style=”flat” align=”center” color=”blue” size=”large” target=”self” rel=”none”]Curs Video – Controlul si Determinarea Emotiilor[/vcex_button]

Acest curs video este pregatit cu 30 de tehnici in 10 videouri pentru a te duce spre a determina in tine cum vrei sa fii.

In speranta in care ti-am fost de folos si de aceasta data, rog sa prinzi in tine emotiile bune si sa le cresti, ca si o planta care te va scoate din problemele de zi cu zi si te va inalța acolo sus pe un nor de unde vei putea sa privesti circul din afara ta.

Si daca vrei si mai mult, iti mai dau inca ceva, folositor spre practica ta:

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0