Controlul si determinarea gândului

Gândul, ca si vantul, poate fi masurat cu o valoare care are sansa sa schimbe un om daca ar afla-o.

Vantul in kilometri pe ora si, in acelasi fel, gândul este masurat in hertzi – adica niste unde sau frecvente care, printr-un miracol al naturii, intra si ies din zona care sta deasupra umerilor nostri, numita cap.

Ca si la un copac la care radacina lui masoara incotro sa isi indrepte crengile din pamant pentru a-si trage nutrientii, tot astfel si mintea omului cauta sa primeasca hrana de la ce este in jurul ei.

Insa nu tot ce intra intr-o astfel de minte este benefic si productiv ei. E ca la mancare, daca nu pui in ea ingredientele necesare, oricat de mult vrei sa iasa bună, nu are din ce.

In aceeasi măsura, ce intra in mintea noastra, pe langa filtrul critic care ne ajuta sa separam ce primim, mai este un secret pe care stiinta contemporana il evita cu succes,  si anume efectul de turma sau lipsa de exemple din jur.

In consumerismul actual, graba, rutina si stresul au o singura directie: sa scoata energia din om pana cand acesta cade lat, obosit, cocârjit de munca si de problemele pe care le are.

Cu astfel de exemple in jur si pentru ca imitam mecanic ce fac ei, ne vom observa luand comportamente si atitudini pe care acestia le au.

Mintea unui astfel de om care copiaza modul de trai a-l altora cautand sa se compare sau sa faca concurenta cu ei, devine efect de turma. El isi va da seama de aceasta cand va aparea in el frustrarea ca nu este cum vrea el oriunde.

In toata virtutea lui, gândul este discutat si dezbatut stințific prin multe experimente si experiente, insa un lucru poate spune oricine despre el: ca nimeni nu-l vede. Ca undele radio. Partea nevazuta ii da puterea si utilitatea.

Sunt 2 feluri de ganduri: cele care functioneaza din ce am trait si stim, si celelalte, care se genereaza la nevoie, numite idei.

Primele provin din efectul de turma al contextului social si familial in care ne aflam, iar Ideile provin din putința si dorința de a avea soluții la orice.

Datorita puterii sale, gândul, metaforizat si alegorizat in toate cărțile sacre, devine un instrument care apropie sau indeparteaza ce isi doreste omul.

Prin insasi puterea mentala de a avea rabdare, de exemplu, omul obtine mai mult decat daca se grabeste. Iar un astfel de om produce calitate, nu cantitate.

Ca sa las in glorie aceste randuri, fiecare undă radio circula prin noi, prin sticla si prin ziduri. Puterea unui gând are lungime de transmisie mai mare daca gândul, ca si unda radio, este setat corespunzator sa ajunga la cel care vrea sa receptioneze.

Mai am o surpriza pentru tine:
Luni, 17 februarie, la ora 20.30 voi ține Gratuit un Webinar de 30 minute mai spiritual decat de obicei: Distrageri de la conectarea cu sufletul nostru

[vcex_button url=”https://forms.aweber.com/form/34/1745667034.htm” title=”Inscrie-te la webinar” style=”flat” align=”center” color=”red” size=”large” target=”self” rel=”none”]Inscrie-te la webinar[/vcex_button]

 

Magazin  Cursuri Video

Invita un prieten la AlexandruPlesea.ro

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1647691027835{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Shopping Cart
0