Cum ajuți copiii sa ramană sănătoși în școală – 5 metode

Am fost un elev care nu se supunea, nu era obedient. Eram intelegator, dar nu sclav al regimului educational. Simteam cumva ca educatia formala este un mod de a scoate curățenia din om si de a forma măști pentru societate.

Astfel, cel invatat bine in educatia formala este un bun muncitor pentru sistem.
Sistemul unde traim este un bun exemplu de organizare ierarhica care produce venituri de la cei ce sunt in in el. Educatia pentru asta este, sa produca o anume intelegere limitata pentru formare si utilitate sociala.

Copiii au exemple in părinti si educatori. Acestia le croiesc viata prin educatie si viata de familie, pana cand ei isi iau zborul singuri si isi croiesc singuri drum prin viata.

Aripile apar de nevoie, altora din pasiune – placere, altora ca sa evite stresul social.
In perioada copilariei intre 8 si 16 ani, copiii trec prin mai multe etape care se numesc învățăminte.

Aceste învățăminte șlefuiesc pe copil sa facă școala cu sârguință si virtute, pentru că fără școală se alege praful de copil. Astfel, copilul este programat pentru o productivitate socială si este aruncat dupa in societate sa aduca beneficii ei.

Aceasta organizare sociala il face pe copil sa isi piarda copilaria din pricina programarii părintesti. Ii facem pe copii sa faca lucruri impotriva vointei lor. Acest sistem dă roade, pentru ca parintii devin persuasivi, pentru ca se gandesc la viitorul odraslei lor.

Cercul vicios in care părintii si copiii se invart nu poate fi vazut nici de unii, nici de altii, pentru ca este un lucru subiectiv. El este vazut si analizat de cineva obiectiv, din exterior.

Fiecare familie va zice ca acest copil al lor este un geniu, un actor, un copil demn de invidiat, ca știe si aia si aia. Nu vom intalni o familie care sa vada limitele copilului lor.

Scoala este un instrument care arata limitele copiilor. La ce astia sunt sau nu buni.
Fiecare sistem educational aduce sau aruncă atitudini în si din copil.

Pentru sănătatea unui copil, lucrurile care pot fi aduse in viata lor sunt egale cu ce face un copac sa creasca frunzele sale, adica sa munceasca prin exemplu cu multa putere inainte.

Daca parintii se vor plange, copiii vor face la fel.
Daca parintii vor avea atitudini negative față de diferite interese, copiii vor face la fel.

Noi suntem etalonul vieții lor, prin atitudine, gândire si, mai ales, simțire.
Noi vrem sa ii facem pe copii iluștri de grad înalt, dar noi rămânem tot inapți sa crestem față de ce am fost ieri.

Vrem ca ei sa fie idealul unei societati, sa schimbe destine si sa lase ceva memorabil in spate, dar noi nu am facut-o. Ne punem baza in iluzia asta incat ne frustam cand ei fac ce nu vrem noi.

Copiii sunt reprezentarea simplitatii, smereniei si dragostei necondionate, si dupa 8 ani o pierd, din cauza educației in care ii bagam. Iar dupa se chinuie sa o redobandeasca in viata. Viata sanatoasa pentru copii este in viata parintilor plina de virtute. Daca parintii una spun si alta fac, copiii vor face la fel.

Exemplele lor sunt la mine, la tine.

Am facut un video despre 5 Metode sa ajuți copii stresați de școală.
Dacă vrei sa afli cum poti fi obiectiv, iubitor si îndrumător pentru ei, da click aici:

 

Magazin  Cursuri Video

Invita un prieten la AlexandruPlesea.ro

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1647691027835{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Shopping Cart
0