Aș porni, ca și la construcția unei case, cu baza, cea care susține tot ce pui deasupra.
Ce învățam în familie și la școală, noi știm că este baza, fără sa vedem de fapt la ce ne servesc exact aceste lucruri.
După, mergem sârguincioși și deciși prin viață și, unii dintre noi, observăm că acele lucruri, de fapt, ori ne țin pe loc, ori ne dau altă direcție față de cea pe care o simțim să o facem.
De exemplu, tot ce numim bune maniere sunt modele de comportament comun, acceptate în societate, încât să nu fii înlăturat sau evitat. Dar o bună și mare parte din ele, ne opresc să deranjăm pe alții pentru nevoile noastre. Asta nimeni nu ne învață. Deci fraudă!
De exemplu, ce numim educație socială, e împărțită în trei direcții:
- spre memorarea unor lucruri absolut nefolositoare,
- spre a învăța cum să învățăm,
- spre a dezvolta voința să deprindem atenție, concentrare, creativitate.
Cele 2 sisteme de educație, de stat și private, oscilează în funcție de maturitatea spirituală a profesorilor și educatorilor, între cele 3.
Acum aceste sisteme educaționale oferă și ele, cu absolută convingere, procesul de integrare în societate. Fără ele, nu am putea să deducem procesele vieții. Cel puțin așa ni se spune.
Dar dacă ne gândim acum, cu mintea noastră, nu a altora, nu cumva vedem că de fapt noi suntem produsul unei gândiri sociale? Cam tot ce știm, știm prin împrumut din partea altora spre noi. Mulți dintre noi suntem extrem de fericiți de asta. Iar asta e baza societății pe care se clădește o instituție care se numește municipiu, guvern, oraș, țară etc.
Dintre aceștia, cei care își dau seama de frauda spirituală, adică lipsa completă și incontestabilă de acces la lucrurile spirituale, încep, după o vârstă înaintată din păcate, să caute.
Aceștia se numesc căutători de adevăr. Ei caută ce nu li s-a dat. Caută să-și formeze propria lor individualitate – adică să producă idei și acțiuni independente de lucrurile din jur.
Dar pentru asta e nevoie de mai multe condiții:
- să știe că tot ce știe, dacă nu folosește, e degeaba;
- să întrebe mai mult decât să afirme;
- să caute, decât să stea;
- să renunțe la plăcerile personale și să caute, prin muncă, pe cele spirituale;
- să-i oprească pe cei care le fură din timp cu lucruri efemere;
- să nu creadă, ci să verifice;
- să distrugă cu o maximă putere gândurile care nu-l cresc;
- să elimine gândurile din cap și emoțiile (am un curs despre asta aici) cu dezbinarea de aproapele și să caute apropierea, prin orice fel;
- să călătorească mai mult decât să citească.
Rămâi cu bine!
Invita un prieten la AlexandruPlesea.ro
[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1647691027835{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]
Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !
[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]