fbpx

Sclavia propriilor crezuri și valori imitate și repetate

N-aș vrea să perturb liniștea acestui moment pe care îl ai, dar mă obligă o parte din mine, care se ocupă cu intenționalitatea de a produce, uneori, ceea ce se numește ”șocuri constructive” pentru a re-energiza partea din tine care poate fi pusă în mișcare.

Valorile sunt comportamente preluate și ghidate de către lumea din afară și, în relație cu răspunsul intern al omului, ele devin instalate și inaugurate cu ”surle și trâmbițe” atunci când propagarea lor în comportament nu mai este conștientizată.

Aceste valori, prin adunarea lor contabilă în comportament, devin indispensabile și omul ar da orice încât să nu renunțe la ele.
Ele se numesc:

 • Integritate
 • Moralitate
 • Etică
 • Religie
 • Credință
 • Apartenență
 • Importanța în Societate
 • Familie

Aceste concepte sunt ceva ce a preluat și, pe măsura satisfacției lui cu ele, le identifică ca fiind naturale sau aprobate comun social.

Nu va fi capabil să trăiască fără ele, decât dacă ar naufragia singur pe o insulă pustie și va mânca nuci de cocos, ca Tom Hanks, în capodopera ”Naufragiatul”, unde prin puterea rolului arată cât de rapid se poate schimba viața normală pe care o știm, când totul din jur  dispare, făcând loc unei alte conexiuni naturale, care are ca scop ”punerea osului la treabă” de către orice biped, pentru propria lui vindecare și conectare cu Divinitatea.

Aceste valori, din păcate pentru cei care le ascultă, devin crezuri doar atunci când începem să le promovăm, să le discutăm ori la un pahar de vin, ori la acele conferințe publice care au ca scop ”trezirea altora”  înainte ca cel care ”bolborosește ceva pe scenă”, sau speaker-ului, să o fi făcut-o.

Deci, îmi iau ceea ce se numește ”arme spirituale” și îmi aduc invazia de cuvinte în sacrul și rarul tău moment în care știi că ești aici, și astfel devii ”apt de lucruri mai înalte”.

Pentru a ieși din aceste valori, sunt necesare următoarele situații:

 • Călătoriile – pentru că acestea te ajută să înveți să filtrezi sau să găsești scurtături pentru ce ai nevoie.
 • Educația constantă – doar prin experiențe vii, nu digitale, unde ”fie ca toate simțurile tale” să lucreze neîncetat.
 • ”Deranjarea altora” – care este măsura la care uneori e nevoie să renunțăm din manualul cu Bune Maniere promovat peste tot

”Ce zic alții despre mine” – atitudine care consumă mai multă energie decât o rachetă de la NASA
”Trebuie să fiu Cineva” important – atitudine care va produce cel mult o ”bășină” în plus la acela care se va simți ”mai important decât tine” și îți va ”trage preșul”.

Ei bine, aceste așa-zise valori, cât și altele, pentru care nu mai consum timp aici, le voi așeza în următorul eveniment:

Luni, 21 noiembrie – ora 21 fix, cu Link de înscriere aici: 8 Exerciții pentru Concentrare și Atenție.

Eveniment care va fi dedicat atât dezvoltării atenției pentru ce este sacru în lumea noastră interioară, cât și atenția spre dezvățarea de ”programele” nenecesare pe care le-am mentalizat ca fiind ”valori și crezuri”.

Evenimentul este dedicat pentru aceia care și-au făcut timp, în mod responsabil, să fie atenți măcar la propriul gând și cuvânt, pentru care acțiunea, ca efect, are deja ”iz” de manifestare.

Te aștept cu drag.

Rămâi cu bine!

Shopping Cart