Posibil ca lucrurile pe care mai jos le vei citi, să nu fie de acord cu multele din programele care au fost instalate cu succes în natura persona-lității tale, mai ales pentru că nu le-ai dorit, ci mai mult pentru că energia de grup pe care ai primit-o, prin diferite medii, și-a făcut loc, încet și sigur, în ceea ce se numește „sistem de absorbție a comportamentelor altora”, pe care fiecare dintre noi, semenii tăi, cât și tu, le deținem cu succes.
Una din particularitățile esențiale, promovate masiv în media și în grupările orășenești, care adorm noaptea târziu, și în toate derivatele acestora, este după cum ar spune un simplu om de la țară: „dolce far niente” sau mai exact: „să tunzi iarba la oi”, altfel spus, prin unele locuri: „să-ți tai craca de sub picioare”, iar pe limbaj comportamental psihologic aprobat: „sistem autodistrugător de crezuri și valori imitate ”, printre care cel mai răspândit, ar fi dis-tracția, sau „tragerea de la mine însumi” sau „reacții neraționalizate” neavând niciun scop și nicio utilitate individuală și colectivă, decât cel mult relaxarea fizică a câtorva fire și fibre din sistemul nervos și muscular.
Printre aceste genuri sociale de dis-tracție, sau „punerea atenției pe toate lucrurile din afară, mai puțin pe mine”, putem enumera:
- Pierderea timpului în colectivele unde nu este creștere sau ajutor spiritual.
- Oprirea timpului altora prin instigarea acestora la ce crezi tu că ar trebui să facă ei.
- Disco sau Rockotecă, sau „zbânțuirea fără sens și scop a corpului” doar de dragul unui sunet trivial care mișcă vibrațiile interne până acolo unde omul produce fără să vrea, acțiuni impulsive semi-animalice.
- Afecțiuni imitate, ca bârfa, din statul la terase și îmbâcsirea corpului cu instrumentul de denaturare sanguină, numit Alcool.
- Tipologia celor care nu știu „să și-o țină în pantaloni”, căutând procrearea, până și cu un animal, care este derivat din fecundarea omului cu animalul, deci nu invers, numit în fauna cunoscută: maimuță.
- Imitarea la ceea ce se numește „gangsteri” care tremură la fiecare „pârț” al unui om misterios care trece liniștit, dar atent, pe lângă ei.
- Procesul de a vorbi despre viața altora ca și cum ar fi a noastră, mai ales pe Tv.
- Adoptarea modei (sau altă indigestie mentală), ca și cum viața depinde doar de felul în care arăt.
- Aprofundarea canalelor sau site-urilor de știri, care „propovăduiesc” înlăturarea propriilor decizii și drumul spre frica de a acționa prin acțiuni intrinseci.
- Oprirea funcțiilor de auto-chestionare, gândire și simțire prin urmărirea virtuală a vieții altora, mai ales prin social media.
În măsura colectivă, aceste distrageri nu se văd decât fiind separat, solitar sau având un sistem activ și constant de observație, mai ceva ca a unui uliu.
Capacitatea omului să schimbe aceste distracții în, măcar, ceva folositor, va deveni reală doar atunci când, natura ființei sau scânteii sale Divine interioare va primi suficientă energie pentru înlăturarea acestor programe sociale care sunt promovate ca un stil de viață, dar complet inutile și, chiar mai rău, distrugătoare pentru cei ce vin din urmă, a comportamentului uman pregătit pentru susținerea cosmică din care toți facem parte.
Rămâi cu bine!