Câștig sau Durere? Cum se naște Motivația?

castig-durere, motivatia
Motivația Omului pleacă din 2 nevoi:

1. Cum să aibă un caștig mai mare

2. Cum să evite durerea – suferința.

Ambele nasc motivația în om spre a acționa.
Omul tot timpul ia decizii rapide când îi este greu.

Câștigul este de natură financiară, socială, culturală. Prin bani și posesiuni, importanța în societate printr-un job bun, informații, etc.
Evitarea suferinței este de natură emoțional – comportamentală. Omul creează suferința prin atașament și identificare cu tot ce-l înconjoară.

Aceste 2 principii cauzează motivația omului spre evoluție sau involuție. Ele au nevoie de atenție sporită.

Unii dintre noi pierdem evoluția când întrăm pe făgașul acumulării de bunuri și lucruri financiar – materiale. Evoluția financiară va crește aici. Spiritul, sinele omului mai puțin. El poate fi totuși adus spre evoluție, în clipa schimbării priorităților în viața lui. Urmărind o cale spirituală, lăsând sau mergând în paralel cu dezvoltarea financiară.

Pentru un echilibru optim, în societatea occidentală, omul are nevoie de răbdare și scopuri clare pentru cele 2 intenții ale sale: evoluția spiritual – materială.
Scopurile clare au nevoie de voință și efort pentru a fi realizate. Omul distras de emoții negative, anturaj și principii ce nu pot fi schimbate sau dezvățate, nu își va putea fixa niște scopuri clare pe care să le și atingă.

Suferința este născătoare de decizii.
Omul nu este programat, nu îi place, nu vrea, să stea în durere – suferință.
Deciziile care provin din suferință, sunt puternice și clare. Omul își fixează ușor scopuri și le atinge într-un timp mai scurt, decât omul care nu a ajuns la suferință.

Ambele principii sunt motivaționale.

Un truc pe care îl folosesc oamenii de succes: când vor ceva, ei mentalizează, sau se pun în ipostaza în care se simțeau atunci când sufereau. În acele clipe, Voința și Perseverența lor apar ca o rachetă.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0