STOP! 7 Neașteptări în relațiile tale!

relatiile
Cele mai mari dezamăgiri din viaţa noastră sunt, de cele mai multe ori, rezultatul unor așteptări care nu-și au locul. Acest lucru este valabil în special ȋn relaţiile și interacţiunile noastre cu ceilalţi.

“Nu trăiesc pe acest pământ ca să mă ridic la așteptările tale și nici tu nu trăiești ca să le ȋmplinești pe ale mele”.
-Bruce Lee

Temperând așteptările pe care le ai de la ceilalţi va reduce treptat și frustrările și suferinţa, deloc necesare, atât ȋn viaţa ta cât și a celor din jurul tău și te va ajuta să te concentrezi pe relațiile care contează cu adevărat.

Să-i dăm drumul :

7 Neașteptări în relațiile tale

1. Opreşte-te din a aştepta ca alţii sa fie de acord cu tine

Cu cât ȋţi aprobi mai multe dintre deciziile pe care le iei, cu atât o să simţi nevoie de mai puţină aprobare din partea celorlalţi.
Urmeaza-ti propria-ţi intuiţie, oricât de ciudat sau straniu poate părea sau se poate simţi. Nu te compara cu ceilalţi. Nu te lăsa descurajat de progresul sau succesul lor. Urmează-ţi calea și rămâi fidel scopului tău. Succesul, este de fapt, cât de fericit ȋţi petreci tu viaţa ȋn felul tău.

2. Opreşte-te din a aştepta ca alţii sa te respecte mai mult decat te respecti tu

Adevărata putere stă ȋn suflet și ȋn spirit, nu ȋn mușchi. Este despre a avea ȋncredere ȋn cine ești și să fii pregătit să te comporţi ca atare. Când exersezi iubirea de sine și respectul de sine, ȋţi acorzi șansa să fii fericit. Când ești fericit devii un prieten mai bun, un membru mai bun al familiei, și un mai bun TU!

3. Opreşte-te din a aştepta ca ceilalţi să te placă.

Te poţi simţi nedorit sau nedemn de o persoană, dar pentru alţii ești de nepreţuit. Niciodată să nu uiţi că ȋnsemni ceva. Petrece timp cu cei care te apreciază, fructifică relațiile pe care le ai și care te fac fericit. Oricât de bun ai fi cu toţi, tot timpul se va găsi un negativist care să te critice. Zâmbește, ignoră-i și mergi mai departe.
Ȋn această lume nebună care ȋncearcă să te facă să fii ca toți ceilalți, cea mai grea bătălie este să te lupți să rămâi tu ȋnsuți. Şi ȋn timp ce lupți pentru asta, nu toată lumea o să te placă. Uneori, oamenii or să râdă de tine pentru că ești “diferit”. Dar e foarte bine. Lucrurile care te fac “diferit” sunt lucrurile care te fac pe tine să fii TU, iar oamenii potriviți te vor iubi pentru asta.

4. Opreşte-te din a aştepta ca ei să accepte ideea ta despre ei.

Iubirea și respectul față de ceilalți ȋnseamnă să le permiți să fie ei ȋnșiși. La fel și în relațiile tale. Când te oprești din a cere de la ceilalți să fie ȋntr-un fel, o să ȋncepi să ȋi apreciezi cu adevărat.
Fii atent, și respectă-i pe cei din jur nu pentru ce te aștepți tu ca ei să fie ci pentru ce sunt ei cu adevărat. Nu cunoașteam majoritatea oamenilor nici măcar pe jumătate din cât credem noi ca ȋi cunoaștem, și a cunoaște pe cineva cu adevărat este o parte importantă din ceea ce-i face pe ei minunați. Cu cât mai mult ajungi să cunoști pe cineva, cu atât mai mult poți vedea dincolo de aparențe și să vezi cu adevărat frumusețea din cine sunt ei cu adevărat. (Citeste The Mastery of Love)

5. Opreşte-te din a aştepta că ceilalți stiu ce gândești.

Oamenii nu pot citi gânduri, nici măcar cei apropiați ție, din relațiile tale cele mai inchegate! Niciodată nu vor știi ce simti decât dacă nu le spui. Şeful tău? Da, nu știe că vrei o promovare pentru că nu i-ai spus ȋncă. Tipul ăla drăguț cu care nu ai vorbit pentru că ești prea timidă? Da, ai ghicit, nu ți-ar acorda un minim de atenție pentru că nici tu nu i-ai acordat lui un minim de atenție.
Şi de multe ori, e nevoie să ȋți deschizi corzile vocale și să spui primul cuvânt. Trebuie să le spui oamenilor ce gândești. E atât de simplu.

6. Opreşte-te din a aştepta ca ei să se schimbe subit.

Dacă cineva drag ție are un comportament pe care tu speri să-l piardă în timp, cel mai probail nu se va întâmpla. Dacă cu adevărat vrei să schimbi ceva, fii onest, scoate cărțile pe față ca acea persoană să știe ce simți și ce vrei ca ei să facă.
În mare parte a cazurilor nu poți să schimbi oamenii și nici nu ar trebui să încerci. Fie accepți ce sunt, ori alegi să trăiești fără ei. Poate suna dur, dar nu este. Când încerci să schimbi oamenii, de cele mai multe ori ei rămân la fel, dar când încerci să nu îi schimbi – când îi sprijini și le permiți să fie liberi așa cum sunt ei – treptat, încep să se schimbe în cel mai frumos mod. Pentru că ceea se schimbă defapt este cum îi vezi tu.

7. Opreşte-te din a aştepta ca ei să fie “OK”.

Fii mai bun decât este necesar, pentru că, pe oricine ai întâlni, duce o luptă într-un fel de bătălie, exact ca tine.
Ne măsurăm în funcție de abilitățile noastre de a ne depași adversitățile și nesiguranțele, nu să le evităm. Sprijinul, împărtășitul și aducerea de contribuții în viața altor oameni este una dintre cele mai mari răsplate ale vieții. Odată ce acceptăm asta, lumea o să devină un loc unde o să te poți uita în ochii cuiva și să-i spui: ” Sunt pierdut și mă zbat acum” și ei pot da din cap aprobator și să spună: “Și eu” și asta e OK. Pentru că a nu fi “OK” tot timpul, e perfect normal.

Gânduri de după
Oamenii rareori acționează cum vrei tu să acționeze. Speră la ce-i mai bun, dar să ai așteptări scăzute. Adu magnitudinea fericirii tale va fi direct proporțională cu gândurile și cu modul în care alegi să vezi lucrurile. Chiar dacă o întâmplare sau o relație nu a mers deloc, a meritat dacă te-a făcut să simți ceva nou sau dacă ai învățat ceva nou.

Rândul tău
Ce ai adăuga la acest post?

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0