Poveștile: relatări ale vieții sau ficțiune?

minte, povestile
Opreşte să-i mai dai voie minţii tale să creeze povești despre cele mai mici lucruri pe care le ȋntâlnește și le percepe. Experienţele tale sunt reale, dar poveștile personalizate pe care le construiești ȋn jurul lor, nu. Când te identifici cu astfel de iluzii conceptualizate, faci să apară haosul ȋn mintea ta.

Oricum, aceste povești pe care ni le spunem sunt chiar sursa tuturor suferinţelor noastre. Poveștile despre trecutul nostru, despre cum am crescut, despre cine ne-a greșit, despre cine a spui cui și ce. Despre toate lucrurile care credem că ne lipsesc, despre toate lucrurile pe care le râvnim. Despre toate lucrurile care credem că suntem. Si despre toate lucrurile pe care le iubim și le urâm.

Poveștile pe care ţi le spui ţie ȋnsuţi creează un “tu” care nu este adevărat.

De fapt poveștile te rup ȋn două bucăţi. Te separă pe tine de adevărul despre tine! Dacă vrem să ne eliberăm de toate problemele ȋn care ne percepem ca fiind ȋncurcaţi, atunci trebuie ȋn primul rând să punem capăt construcţiei unei lumi fictive care crește ieșită de sub control ȋn capul nostru.
Avem nevoie să ne oprim din a crede orice nu este adevărat! Iar asta include virtual tot ceea ce tindem să credem despre noi ȋnșine.
Atunci când sinele nu mai are povești de victimizare asupra cărora să sălășluiască, atunci nu mai rămâne nimic căruia sinele să-i atribuiască simţul de lipsă. Fără să mai existe povești cu care sinele să se identifice, atunci nici nu pare să lipsească. Fără alte povești, atunci nu mai este pic de stres. Fără alte povești, nu mai este nimeni pe care să dai vina. Pentru că nimic nu mai este perceput ca fiind greșit!

Suntem creatori obișnuiţi de povești – este ȋn natura noastră să ţesem pânze de gândire greoiae ȋn jurul a orice.

Dar cu practică, putem ȋnvăţa să ne liniștim minţile ȋn totalitatea experienţelor momentului, fără să ȋncercăm să mai conceptualizăm ce ȋnseamnă totul.
Susţin în marea societate, strig şi mă fac pe stradă omul sandwich: să rămânem cu mintea doar la CEEA CE ESTE.
Când facem CEEA CE ESTE, viaţa plină de fericire devine clară.

Ȋn cele din urmă, experienţa prezentului este tot ceea ce există cu adevărat – nu este nevoie de nimic mai mult. Orice abstracţie de gând adiţional pe care o adăugăm este o dualitate percepută greșit care doar ne va distanţa mai mult de adevărul fiinţei noastre.
Odată ce sinele victimzat dispare ȋmpreună cu toate poveștile pe care le-a creat, atunci adevăratul sine este ȋn stare să iasă la suprafaţă ȋn starea sa naturală de pace, calm și fericire.

Așa că pune capăt comentariului personal continuu – viaţa ta nu are nevoie de o relatare – nu ai nevoie cu adevărat decât de conștiinţa ta vibrantă și inifinită.
Şi ca ultim gând: tot ce este scris mai sus se face prin mult EFORT. Mai multe poţi afla AICI.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0