Dezvoltarea prin Ritualuri

dezvoltarea
Omul are nevoie de un ghid, un maestru, propria lui voinţă, sau cel mai eficient: prin ritualuri.
Voinţa este periodică, ritualurile devin obicei. Dezvoltarea însăşi devine obicei.

Dezvoltarea personală nu se măsoară prin succesul financiar, social sau extern. În schimb, este determinat de eforturile noastre de a ne dezvolta aspectele intelectuale, fizice și spirituale în scopul de a atinge pe deplin potențialul nostru uman.

În procesul de dezvoltare, ne străduim să ne exprimăm talentele și abilitățile pentru înnobilarea și beneficiul celorlalți.
Din păcate, în cultura de azi bazată pe recunoaștere instantă s-a creat un trend nesănătos către schemele de “îmbogățire rapidă” (sau substitute ca slab, frumos, bine făcut,etc) care câștigă teren.
Asta implică faptul că dacă ești îndeajuns de bogat, de slab sau de frumos, vei fi fericit. În loc să se încurajeze creșterea și dezvoltarea personală legimită, aceste scheme și revendicări false lucrează împotriva lor.
Sunt sigur că mulți dintre noi au citit sau au auzit poveștile triste ale câștigătorilor la loto care au obținut adevărate averi doar pentru a sărăci imediat după. Am văzut de asemenea vedete de divertisment frumoase, bogate și influente luându-și viețile triste în ciuda succesului exterior.

Lecția e simplă :

Nu există “rezolvări rapide” sau scurtături către dezvoltare personală.
Este un proces voit, disciplinat și atins prin reflecție, introspecție și auto-conștientizare.
Acest proces are nevoie să devină ritual.
Zi după zi, sâptămănă după săptămănă, lună după lună, an dupa an, fără pauză, fară vacanţă.
Ritualul este greu la început, el totuşi devine uşor după ceva vreme. Rezultatele vor apărea după un anumit timp, în funcţie de cum si ce faci.

Accentul pe dezvoltarea personală a început să apară în anii 1960 odată cu Mișcarea Potențialului Uman care și-a avut rădăcina în existențialism și psihologie umanistă.
Scopul său era să promoveze ideea că oamenii pot avea parte de o viață de o calitate excepțională, plină de fericire, creativitate și împlinire atunci când depun eforturi pentru a-și atinge potențialul.

Abraham Maslow, un psiholog umanist, a înaintat ideea că auto-actualizarea (împlinirea sinelui prin atingerea potențialului) este cea mai mare expresie a vieții umane.
În studiul său Maslow a descoperit că oamenii auto-actualizați sunt oameni creativi și spontani, cu un bun simț al umorului și capabili să tolereze incertitudinea. Ei apreciază ceea ce are viața de oferit, dau dovadă de o preocupare profundă pentru alții și sunt în stare să se bucure de relații apropiate, însemnate și personale.
El a pledat pentru o listă de comportamente care el a simțit că duc spre auto-actualizare.
Aceste comportamente includ:

● Menține curiozitatea, atenția și mirarea pe care le-ai avut ca și copil.
● Fii deschis la minte și încearcă lucruri noi.
● Fii sincer și dispus să riști să nu fii popular dacă nu ești de acord cu ceilalți.
● Folosește-ți inteligența și muncește din greu orice ai face.
● Descoperă cine ești, ce vrei și ce-i important pentru tine.
● Să nu-ți fie frică să te deschizi la noi experiențe.
● Asumă-ți responsabilitatea pentru viața și acțiunile tale.

Psihologia umanistă subliniază importanța participării la, și dezvoltarea “întregii” persoane sau a acelor aspecte care ne fac umani – cel fizic, emoțional, intelectual și spiritual.
Să fii “adevăratul sine” înseamnă să exiști și să-ți asumi responsabilitatea pentru asta la toate nivelurile.
Prin urmare, dezvoltarea personală este procesul de a te strădui să fii cel mai bun care poți fi cu scopul de a-ți atinge și a-ți realiza întregul potențial. Este o călătorie de auto-cunoaștere, auto-îmbunătățire și auto-realizare.

Călătoria spre interior, spre dezvoltarea personală se face uneori mai rapid prin durere. Durerea în acest caz este de 2 feluri, cea de disciplină ( noul mers al auto-dezvoltării prin noi ritualuri ) sau durerea de regret ( ca nu ai început nimic nou pentru sinele tău ). Tu pe care o alegi ?

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0