Purificarea Minții: eliberează-te de gânduri inutile! #4

purificarea
Purificarea Minții a fost creată pentru a înțelege de ce uneori mintea ne dă gânduri de care noi nu avem nevoie. Mintea noastră este rezultatul comportamentului nostru mental anterior.

Purificarea înseamnă eliberarea de gândurile inutile și acumularea de gânduri utile, împlinitoare, satisfacătoare, eliberatoare și de iubire.

Purificare25

#25 Suferința este diferită de durere. Durerea este o senzație a corpului fizic, în timp ce suferința este o condiție a minții. Profunzimea suferinței depinde de durata de timp în care mintea se identifică cu sursa durerii. Sursa produce o durere pe o perioadă scurtă de timp, însă prelungirea suferinței este auto-indusă. Dacă vrei să elimini suferința, caută sursa, eliberează-te și concentrează-ți mintea în alte direcții.

Purificare26

#26 Nu confunda fericirea cu momentele de extaz.

Adevărata fericire este o pace constantă a minții și a inimii.

Fericirea este simțită cu inima și creată cu mintea. Ea este determinată în primul rând de factori interni. Deși există și factori externi care te pot bucura, nu ei reprezintă sursa fericirii. Reacția ta la acești factori este cea care îți provoacă sentimentul.

Fericirea nu este determinată de un eveniment în sine, ci de modul în care tu privești și reacționezi la ce ți se întâmplă. O minte deschisă și centrată pe o gândire pozitivă va reacționa aproape întotdeauna în mod optimist.

Purificare27

#27 Dacă te-ai hotărât să îți cureți mintea de vechile obiceiurile și să îți schimbi mentalitatea, pregătește-te să renunți. Ritmul în care te dezvolți poate fi mai încet sau mai rapid, în funcție de cât de decis ești să progresezi.

Dacă începi să faci exerciții dimineața, dar continui să mănânci nesănătos și să petreci 3 ore pe zi în fața televizorului, nu te aștepta să îți schimbi condiția fizică foarte mult. Exact așa se întâmplă și cu transformarea minții. Este în regulă să aplici tot ce ai citit treptat, însă ia în calcul că fără efort nu îți vei menține nici dorința, și nici motivația.

Purificare28

#28 Caută atunci când cineva vorbește cu tine, doar să asculți.

Rezistă tentației de a-ți spune opinia, pune întrebări la final. Doar dacă asculți și nu te duci după primul val de gânduri îl poți înțelege cu adevărat pe cel cu care comunici. Gândurile care apar în mintea ta îți pot forma propria poveste care de multe ori intră în conflict cu povestea celorlalți.
Așa se nasc discuțiile în contradictoriu, certurile, frustrările și proastele relații interumane.

Purificare29

#29 În fiecare diminețăa, timp de 10 secunde, întreabă-te care este cea mai mare calitate care te definește. Încearcă să o schimbi în fiecare zi. Caută să conștientizezi tot ce ai bun în tine. Acest exercițiu îți va îmbunătăți imaginea de sine.

Purificare30

#30 Mintea, corpul și spiritul sunt interconectate. S-a demonstrat științific că sănătatea psihică ne afectează sănătatea fizică și invers. Boala într-una din ele produce adesea boala și în cealaltă.
Este necesar să îți setezi mintea să vadă omul ca pe un întreg, nu ca pe un set de piese.

Purificare31

#31 Muzica poate fi Inspirațională. Ea se ascultă, nu pentru distracție, ci pentru împlinire. Poți asculta în timp ce lucrezi, conduci, esti in duș, sau foarte incet (pentru memorare) când înveți. Muzica îți stimulează creativitatea, atenția și imaginația. Din studii, purificarea vine cu vibrații prin muzica lui Mozart și cântecele gregoniene.

Shopping Cart
0