Purificarea Minții: eliberează-te de gânduri inutile! #7

purificarea
Purificarea Minții a fost creată pentru a înțelege de ce uneori mintea ne dă gânduri de care noi nu avem nevoie. Mintea noastră este rezultatul comportamentului nostru mental anterior.

Purificarea înseamnă eliberarea de gândurile inutile și acumularea de gânduri utile, împlinitoare, satisfacătoare, eliberatoare și de iubire.

Purificare46

#46 Realizează că nimeni nu poate să îți spună cine ești, pentru că doar tu poți să vezi prin ochii propriei minți ce se ascunde în tine.

Identitate, individualitate, unicitate– acestea sunt cele mai valoroase aspecte ale minții.

Purificare47

#47 Mintea este cea care creează nevoia sau dorința de acțiune,și tot mintea este cea care se eliberează de ea.

Cuvintele pot crește dorința de acțiune, dar tot ele o pot risipi. Repetă de câte ori este nevoie ceea ce ai de făcut. Cuvintele educă gândurile, gândurile creează faptele.

Purificare48

#48 Vizualizează mai întâi un prieten și apoi un inamic și vezi cum reacționează mintea ta.

Instinctiv te vei simți atașat de cel numit prieten și vei avea un sentiment de aversiune față de cel pe care îl consideri inamic. Aversiunea însă este o reacție negativă, opusă păcii, și poate produce doar suferință. Aversiunea simțită pentru o persoană din jurul tau poate fi depășită prin practicarea empatiei și recunoștinței. Adu-ți aminte, fie el prieten sau inamic, că există bine și rău, depinde doar de tine din ce unghi alegi să-l privești.

Purificare49

#49 Singurătatea poate intra doar într-o minte inactivă.

Dacă mintea ta este plictisită, lipsită de activitate, atunci cel mai probabil te vei simți singur. Nu există o altă modalitate de a-ți deschide inima și a te simți împlinit decât prin activitate și dedicare în toate aspectele vieții tale. Activează-ți mintea în folosul relațiilor și activităților personale, și așa oamenii se vor aduna în jurul tău.

Purificare50

#50 În primul rând, e important să conștientizezi și să accepți că toate lucrurile fizice au un final.

Lucrurile materiale nu îți pot oferi fericire permanentă. Scopul practic al vieții nu ține de ceea ce ai, ci de ceea ce ești. O inimă bună, o minte pozitivă, un corp sănătos, un spirit curat sunt aspectele pe care vrei să îți centrezi voința. Acestea vor atrage după ele împlinirea dorințelor fizice, psihice și materiale.

Purificare51

#51 Printre altele, capacitatea de a judeca este un aspect al inteligenței.

Important este însă în ce scop îți folosești capacitatea minții de a judeca. Când judeci în neștire, când cauți cu mintea aspectele negative și arăți cu degetul către cei care nu se încadrează în sistemul tău de înțelegere, în final vei ajunge să simți tu frustrarea, inadaptarea, nemulțumirea.

Caută să ghidezi mintea spre înțelegere, acceptare și bunăvoința către tot și toți cei care te înconjoară. Nu uita că individualitatea este una dintre cele mai importante calități ale minții: nimeni nu e ca tine și tu nu esti ca ei. Daca vrei să fii acceptat, acceptă! Nu judeca!

Purificare52

#52 Așteptările sunt cele care de multe ori ne despart de realitate.

Așteptăm ca ceilalți să fie modele ale nevoilor noastre. Asteptăm ca lucrurile să fie ca în imaginația noastră. Așteptăm ca evenimentele să se petreacă conform dorințelor noastre.
Viața este o călătorie pe care o începem într-o lume în care legile sunt deja scrise, fără să știm ce ne așteaptă. Călătorește cu mintea deschisă, acceptă tot ce întâlnești, schimbă calea când ești nemulțumit, nu te aștepta însă ca lumea să se schimbe pentru împlinirea imaginii personale.

Shopping Cart
0