Rămâi Calm! Acceptă-i și ajută-i pe cei Agitați!
Indiferent de cât de evoluat, răbdător sau matur emoțional ești, oamenii te vor călca pe nervi, cu sau fără intenție. Unele persoane din viața noastră sunt maeștri la acest capitol.
Știu exact ce să spună sau ce să facă pentru ca tu să faci saltul de la calm la nervozitate.
Cineva face o remarcă deplasată și te simți rănit sau te superi imediat.
Un prieten uită să te sune sau să te includă într-o întalnire cu alți prieteni comuni și vrei imediat să-i spui vreo două.
Sotia ta îți spune indirect că nu te-ai ținut de o promisiune sau nu ai făcut ceva așa cum și-ar fi dorit ea, iar tu te gândești deja să-i propui divorțul.
Mama ta iți spune că nu-ți disciplinezi copiii și casa așa cum ar trebui, iar tu te pregătești să țipi în gura mare ce copilărie nefericită ai avut.
Dacă aceștia au acționat sau nu intenționat, împunsătura este dureroasă, iar dorința de le răspunde cu aceeași monedă te compleșește.
Imediat mintea ta formulează critici în ofensivă: „Cum îndrăznesc să sugereze așa ceva? Cine se cred? Lasă că-i pun ei la locul lor, merită cu siguranță!”
Desigur această reacție poate crea un atac de proporții care ajunge până la jigniri, lovituri sub centură, țipete, sentimente rănite, neîncredere și neințelegeri pe termen lung. Sau câteodată nu spunem nimic, deși suntem răniți, dar așteptam momentul în care să ne răzbunam printr-un comportament pasiv-agresiv.
Nimeni nu este imun la așa ceva – nici măcar psihologii, antrenorii, mentorii, călugarii sau preoții. Imi accept câteva momentele din viață în care am plănuit momente de răzbunare, n-am acționat, dar mintea mea de atunci, puerila deltfel, așa gândea.
Daca poți să aștepți câteva minute înainte să pornești la atac, îți vei fi foarte recunoscător pentru că ia mai mult efort și răbdare să tratezi decat să previi.
Ce ai de făcut ca să rămâi calm?!
Să-i dăm drumul:
1. Respiră
Inspirația de 3 ori pe nas și expirarea puternic pe gură, taie legătura minte – emoții negative. Automat te vei liniști, fiziologic vorbind.
2. Privește in interior
Noi ne supăram pentru că nu avem suficient de mare încrederea sau stima de sine. Cei care o capătă, după un anumit nivel știu să nu se mai identifice cu problemele altora, ci doar să găsească soluții pentru ele.
3. Practică liniștea interioară
Poți practica detașarea de gândurile bazate pe ego și caută din răsputeri să te conectezi cu viziunea unui sine inălțător. Nu spun că-ți va fi ușor, dar sămânța pe care o plantezi in psihicul tău acum, inainte ca cineva să te scoată din sărite, te va ajuta să rămâi ferm atunci când vei avea tendința să reacționezi exagerat.
4. Stabilește limite
Sunt unii oameni din viața noastră care găsesc o plăcere vinovată în a ne vedea agitându-ne și pierzând cotrolul. Când ne văd in această ipostaza, se simt in largul lor. Ar fi bine să-i îndepărtezi pe aceștia, dacă poți. Iți vor stoarce energia și bucuria vieții.
Unii oameni vor inventa o problemă si cunoscându-ți părțile vulnerabile, vor merge direct la țintă pentru a-și dovedi punctul de vedere. Dacă se întamplă acest lucru cu persoanele pe care le iubești și pe care vrei să le păstrezi în viața ta, atunci trebuie să le faci cunoscute în mod calm dar ferm, limitele tale.
Cand se întamplă să-ți ieși din fire, ia acest eveniment ca pe o șansă de a te autoanaliza, de a te vindeca și dezvolta.
Relațiile cele mai strânse ne oferă oportunități de a afla mai multe despre noi inșine și despre cine vrem să devenim. Conflictele și rănile sunt inevitabile, dar te poți învăța comportamentul dezirabil în aceste circumstanțe.
Concluzie: omul când va ajunge să-și transforme emoția negativă, într-una pozitivă, mare parte din energia lui va crește. Va dormi mai bine, va fi mai sănătos și atent cu viața lui. Va câștiga și va ajuta mai mult.
Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!
Ai păreri? Comentează mai jos cu spor