13 Abilităţi ale Oamenilor Puternici

13 Abilităţi ale Oamenilor Puternici

Ce îi face pe oameni puternici? Scopul şi sensul pe care îl dau vieţii lor.

Efortul pe care un om îl are de făcut să își îndeplinească visele, este ca si cum ai escalada Everestul. Are nevoie de antrenament – educaţie continuă, are nevoie tactică – un plan sau paşi de făcut, are nevoie de ghid – pentru a-şi uşura planul, şi are nevoie de exerciţii continue – perseverenţă, voinţă, muncă.

Oamenii care văd alţi oameni care au escaladat Everestul, au nevoie sa facă cam aceleaşi lucruri pe care le-au făcut şi aceştia. Nu trebuie reinventată roata aici. Totuşi oamenii care au escaladat au dezvoltat anumite capacităţi neobişnuite mentale şi fizice.

Calităţile mentale au nevoie să ghideze pe cele fizice. Ele sunt volanul maşinii umane.
Fiind explorator, am întâlnit oameni din toate colţurile lumii cu multiple capacităţi, o parte le inşir mai jos.

Să-i dăm drumul:

1. Ei ştiu că va merge bine, dar sunt pregătiţi şi pentru ce-i mai rău

Cei mai mulţi dintre oameni nu reuşesc să fie pregătiţi pentru ce-i mai rău. Uneori balanţa merge şi spre eşec. Aşa numim noi : VIAŢA. Evident că orice biped să aşteaptă doar la câştig, dar nimeni nu a ajuns la câştig din prima. Eşecul face parte din orice Câştig. E nevoie de exercițiu spre înţelegere a acestui lucru.

2. Le place sentimentul fricii

Toţi aceşti oameni ies din zona de confort. În timp de majoritatea fug de ce le este frică, oamenii puternici mental fug în direcţia temerilor lor pentru că le place sentimentul depăşiri acestor frici şi atingerii rezultatelor care se află de cealaltă parte a zidului.

3. Se expun deliberat diferitelor forme de durere

Motivul este unul simplu: „Cu cât transpiri mai mult pe timp de pace, cu atât sângerezi mai puţin pe timp de război.” De exemplu, Amelia Boone este o femeie care câştigą de obicei în faţa bărbaţilor în cursele cu obstacole. A câştigat peste 30 de victorii şi 50 de podiumuri. Amelia a spus într-un interviu că a făcut un obicei din a se antrena în cele mai grele condiţii posibile.

4. Sunt dependenţi de gândirea în termeni de provocări

Hai să fim sinceri: omul de rând nu este mare fan al provocărilor, şi industria divertismentului este prima care atestă această afirmaţie. Din acest motiv ne plac show-urile simpliste şi urmărim vedete precum surorile Kardashian.
Dar oamenii puternici mental sunt dependenţi la propriu de cărţi, jocuri, filme, idei şi situaţii care îi fac să transpire în timp ce gândesc. Gânditul este plăcerea supremă şi cu cât gândesc mai intens, cu atât se simt mai bine.
Asa ca daca vrei sa atingi nivelul lor de succes, trebuie să iubeşti provocările la fel de mult ca ei. Dacă nu, te vei bloca la primul obstacol care-ţi va pune probleme.

5. Prioritizează doar ce este Important pentru Scopul lor

Cea mai rapida cale de a-ţi pierde concentrarea şi energia este să te gândeşti toată ziua la lucruri asupra cărora nu ai control imediat. Acţiunile stricte intenţionate către Scop, îl fac pe acesta să fie mai aproape de realizat.

6. Trăiesc în fiecare zi în termeni de schimbare

Oamenii cu putere mentală înţeleg foarte bine că viaţa este un rău care nu încetează să curgă, iar ei sunt ca nişte bărcute care trebuie să facă ajustări zilnice mai mari sau mai mici asupra cursului. Nu există altă metodă pentru a ajunge acolo unde vrei să ajungi. Dacă nu faci aceste ajustări, viaţa te va duce acolo sunt trimişi majoritatea oamenilor.
Din acest motiv, oamenii puternici sunt foarte flexibili şi-şi adaptează constant cursul vieţii la noile condiţii impuse de rău. Au mintea deschisă şi sunt gata să profite de toate oportunităţile pe care fiecare schimbare ni le oferă.

7. Au nevoi simple, chiar dacă au visuri înalte

Uite cum stă treaba: dacă trebuie să conduci o masină de fiţe, să mănânci în fiecare zi la un restaurant de clasă, să trăieşti într-o casă imensă şi să porţi haine scumpe ca să te simţi bine, sunt şanse mari să nu fii capabil niciodată să faci marile nebunii frumoase ale vieţii. Nu ai tăria să faci ce trebuie pe perioade lungi de timp dacă nevoile tale imediate nu sunt satisfăcute. Nu spun că oamenii cu putere mentală nu apreciază luxul – chiar dacă sunt câteva exemple de milionari care duc vieţi modeste – dar pentru mulţi dintre ei, luxul este mult mai puțin important decât să facă ceea ce le place.

8. Sunt foarte zgârciţi când vine vorba despre timpul şi energia lor

Şi au dreptate! Multe din ce ni se întamplă nu le putem controla, dar cu siguranţă putem controla cele mai importante resurse ale noastre: timpul şi energia.
Au oamenii strategii înţelepte de a folosi şi multiplica aceste resurse? Pun pariu că nu. Oamenii puternici mental investesc aceste resurse de 10 ori mai atent decât fac cu investiţiile în bani. Este mult mai uşor să faci bani decât să produci mai mult timp şi energie personală. Gândeşte-te la cele mai inteligente moduri de a le investi!
Asta fac oamenii de succes zilnic.

9. Le place să-şi facă prieteni ciudaţi

Gravitează în jurul oamenilor care sunt stigmatizaţi pentru că ştiu că doar împreună pot aduce schimbarea în bine.

Cel mai mare avantaj al prietenilor ciudaţi este că nu mai simţi presiunea societăţii care te obligă să urmezi un anumit curs de acţiune; pentru cei ciudaţi, nu sunt metode bune sau greşite, doar multe căi de a face multe lucruri. Dacă te înconjori cu astfel de persoane, vei simţi o dezvoltare a creativităţii şi a puterii mentale. Deci data viitoare când ţi se pare că cineva este ciudat, fă tot posibilul să ajungi să-l cunoşti şi poate să ţi-l faci prieten!

10. Caută mereu să înveţe din eşecuri

Ştii de ce nu vezi prea multe articole în ziare, filme sau cărţi care analizeaza eşecurile? Pentru că esecul nu este cel mai apreciat subiect.
Nimeni nu vorbeşte despre numărul 2. Indiferent de ce cursa urmărim, toţi ochii sunt pe câştigător. Nu spun că învingătorii nu oferă lecţii valoroase, dar oamenii puternici mental ştiu că fiecare campion îşi datorează succesul a 2 factori: 1 – ce au făcut bine şi 2 – ce nu au făcut.

11. Uneori sunt egoişti

Pentru că oamenii puternici mental nu se chinuie să fie pe placul tuturor, nu le pasă ce gândesc alţii despre ei. Rareori iau decizii bazate pe aşteptările altor persoane; şi pentru că nu consideră că ceilalţi le sunt datori cu ceva, de multe ori par a fi ghidaţi de motive egoiste. Si poate că sunt cu adevarat.

12. Îşi respectă şi apreciază competitorii

Oamenii puternici mental înţeleg că adversarii lor pot fi cei mai buni profesori.

Cu cât îi respecţi mai mult, cu atât mai multe poţi învaţa de la ei şi, în anumite cazuri, s-ar putea să fie dispuşi să împartă cu tine câteva dintre secretele lor. Tuturor ne place să predăm cui ne ascultă cu atenţie.

13. Programează timp zilnic pentru discuțiile pozitive cu sine

Modul în care privim conversațiile cu sine este extrem de important pentru dezvoltarea obiceiurilor noi, eliminarea obiceiurilor greşite şi persverență cu cele noi.
Acesta este motivul pentru care oamenii puternici mental programează timp zilnic pentru a vorbi cu sine. Dacă lăsăm această conversaţie la mila evenimentelor zilnice, calitatea ei va fi destul de îndoielnică, poate chiar negativă. Dacă vrei să-ţi índeplineşti scopurile înalte şi să începi obiceiuri bune, trebuie să incluzi în programul zilnice discuţii strategice cu tine însuţi.

În speranţa în care ţi se par uşoare aceste 13 lucruri de făcut, atunci efortul + voinţa + perseverenţa să fie cu tine să le realizezi!

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0