Adolescenții au puterea!

adolescent%cc%a6ii-au-puterea

Adolescentii au nevoie de odihnă. Nu doar fizică, ci și mentală și emoțională.

La nivel mondial tinerii cu vârste între 10-18 ani se culcă nu mai devreme de ora 23. Ei ajungând să nu simtă nevoia de somn până la ora 22.45. In regimul vieții sociale actuale, oamenii de știință afirmă că tinerii au nevoie între 8 și 10 ore de somn pe noapte pentru ca resursele lor interioare să capete puteri pentru a doua zi. Funcționarea și tot procesul de dezvoltare a unui tânăr se întâmplă la un orar de somn staționar. Școlile care au încă un program foarte matinal au rezultate mai slabe decât școlile care au pus începutul programului mai târziu.

Tehnologia, distragerile, stimulii exteriori, factori excesivi de divertisment, sunt cele mai întâlnite instrumente care folosesc energia unui adolescent. Tinerii în timpul orarului școlar observă lipsa sa odihnă mentală prin neatenția pe care o dau spre profesori. Ei ajungând uneori să caște , să li se facă somn sau să se preocupe de alte lucruri în timpul predării.

Trezitul dimineața odihnit este o situație de biologie, nu atitudine. Cel puțin teoretic, tinerii pot ajunge să funcționeze bine biologic dacă ar avea un ritual de somn, folosire a tehnologiei și distracției. Ei nu sunt capabili tot timpul de o trezire naturală și astfel riscă în viitor să existe probleme cu dormitul.

Libertatea implică ordine.

Libertatea implică ordine. Libertatea nu înseamnă să faci ce ceea ce vrei. Pentru că tânărul nu poate trăi doar prin ceea ce îi place. Evoluția lui neîntâmplându-se în acest fel. Evoluția înseamnă schimbarea omului lăuntric. Libertatea nu înseamnă a-i îngădui tânărului să facă ce dorește și ce poftește. De exemplu: să vină la masă sau la clasă când poftește.

Adesea părinții gândesc că libertatea e o formă de manifestare individuală pe care părinții o acordă in vederea tânărului doritor de acumulare prin experiențe, să existe într-un nivel mare.

Acumularea de experiențe implică tânărul să nu aibă totdeauna parte de ajutor din partea adulților, ci să fie expus unei direcții clare pentru ce are de făcut, astfel întămplându-se completarea discernământului individual.

Acumulatorii interni ai tinerilor care stochează și generează resurse în corpul și mintea unui tânăr sunt folosiți în zilele noastre la randament maxim. O bună funcționare a acestor acumulatori trebuie direcționată din partea adulților, care la rândul lor trebuie să fie exemple personale pentru tineri.

Tinerii care se vor odihni fizic, emoțional și mental, și vor avea un program constant cu activitățile zilnice, au șanse mai mari să genereze noi resurse interioare în viitor. Odihna fizică se face prin relaxare, cea emoțională prin acceptare, iar cea mentală prin natură.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0