Prea multe gânduri, prea puțină fericire!

prea-multe-ga%cc%82nduri-prea-put%cc%a6ina%cc%86-fericire

Fiecare mișcare din natură are parte de evoluție.
La minerale, plante și animale aparent este mecanică, iar la om este posibilă transformarea. Dar cu ce scop ?

Oricine dintre noi, observând fiecare civilizație anterioară, va aprecia harul, darul sau efortul unuia dintr-o anumită perioadă sau civilizație care a atins o rază de Divinitate, sau chiar mai mult. Isus Hristos, Krishna, Buddha, Rumi, Mohamed, Bahaullah, Confucius și mulți alții au fost emblemele mai multor culturi și religii care au venit pe Pământ cu scopul educației civilizației unui anumit timp până când omul din acea cultură ajunge la desăvârșire.

Se știe că suma conștiinței unei civilizații stă în numărul de oameni conștienți care au fost în ea. Socrate, Platon, etc la greci. Shakespeare la englezi. Rilke la austrieci. Bernard de Clairvaux la francezi. Goethe la germani. Hafiz la iranieni. Rumi la sufiți. Bhagavad Gita la hindusi. Mulți din ei au lăsat opere, proză sau artă pentru civilizațiile următoare. Ei au fost produsul efortului lor interior, nemărginit, continuu, însoțit de prezență soră cu Divinitatea.

Natura minerală a fuzionat cu alte elemente chimice de pe Pământ în natura vegetală. Cea vegetală a fuzionat prin conexiunea cu Soarele și forțele astrelor în lumea animală. Cea animală prin stadiul evoluției și procreării, în natura umană. Cea umană prin dorința de continuă perfecțiune, în cea Divină.

Oricât de mare ar fi dorința de perfecțiune, omul tot va continuă să aibă lipsă de moralitate, înțelepciune și iubire.

Oricât de mare ar fi dorința de perfecțiune, omul tot va continuă să aibă lipsă de moralitate, înțelepciune și iubire. Cele dintâi obstacole pe care omul le are de depășit în drumul său spre desăvărșire sunt faptele sale. După ce acestea sunt oprite sau nesăvârșite de om, urmează oprirea vorbelor. După ce și acestea sunt oprite, urmează lucrul cu gândurile sale.

Într-un raport matematic, orientativ dat de profesorul Scarlat Demetrescu, în urmă cu mai bine de 80 de ani, spunea ca la 10.000 gânduri necurate, avem 100 de vorbe necurate și 1 fapt necurat petrecut. Prin simplu calcul, cam câte fapte necurate avem, putem calcula aproximativ raportul matematic al gândurilor pătimașe care circulă prin mintea noastră.

Doar știind toate acestea, efortul pe care un om îl are de făcut spre perfecționarea sa, este în raport cu răspunsul de la prima frază a postului.
Fiecare dintre noi ajunge la un nivel în viață, unde transformarea interioară și drumul spre perfecțiune va fi râvnită în detrimentul altor bunuri, plăceri sau timp aruncat pe lucruri efemere.

Acest timp este de preferat a fi conștientizat la o vârstă când schimbările pot fi posibile. Atunci când mintea împreună cu rațiunea ei, și iubirea împreună cu inima ei, vor face joncțiunea supremă spre drumul desăvârșirii.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0