Ce se intampla de nu apucam sa facem!

ști

A face este un proces de A FI + A STI.

A Fi este procesul în care știi de tine în timp ce faci, cum te simți, ce scop ai, cum te adaptezi.
A Sti este procesul în care utilizezi resursele pe care le ai: vorbire, gândire, cunoștințe, mâini, idei etc.

Omul care nu Este, dar Știe, este absorbit sau capturat de lucrul pe care-l face.
De exemplu, îi place să lucreze la un proiect care îi va aduce bani buni. Dacă el visează că acei bani îi va folosi spre diferitele lui nevoințe, va fi absorbit complet de această idee, uitând de el și de cum se simte în legătură cu asta și cum să se adapteze spre câștig.

El își folosește resursele pe care le are. Și le duce spre câștig în modul cel mai rapid sau simplu. Însă el pierde ce are de fapt, ființa lui, pentru câștigul său.
Pierderea ființei, nu este ceva ezoteric sau ocult. Este partea din om pe care noi nu o dezvoltăm pentru că nu știm cum. Ea nu este legată de rațiune sau simțire, ci de armonia lui interioară la ce este în el și în afară, simultan.

Astfel, robotizarea înseamnă A Sti, fără A Fi.

Omul devine un mecanism, fără să aibă parte, fără să caute, fără să ia ceva în schimb mai mult decât bani din locul unde se robotizează.

Toate dorințele noastre sunt rezultatele iluziei confortului, plăcerii sau importanței care va veni după ce le vom realiza.
Din clipa în care muncim pentru una din ele, ne imaginăm că vor veni și celelalte.
De exemplu, muncesc pentru bani, cu banii îmi asigur confortul, plăcerea și importanța vieții mele. Acest mod comun de atitudine este corelat cu A STI, nu cu A FI.

Omul care lucrează cu A FI este omul care aduce importanța, confortul și plăcerea în ceea ce face, indiferent ce face și că îi place sau nu.

Să presupunem, că spăl vasele pentru a câștiga bani.
Pot lucra cu A STI, și cu banii îmi cumpăr confortul, plăcerea ulterioară și importanța că sunt cel mai șmecher spălător de vase din cartier.
Sau pot lucra cu A FI, și fiecare vas pe care îl spăl să fie ceea ce am mai de preț, iar toate vasele spălate de mine, să fie cele mai apreciate, oriunde se va mânca din ele. Făcându-mi datoria cu cât mai mult confort, atenție, importanță față de job și plăcere pentru că oamenii care vor mânca din ele, vor simți curățenia lor.

În societatea modernă, Rutina cere Rapiditate pentru Rezultate Rapide. (RRRR)
A Fi se uită pentru că nu mai e timp să faci ceva cu toată ființa ta, să te implici ca și cum mâine n-ar fi. Iar tocmai acest tip de abordare a adus rezultate care au schimbat lumea. Acea pasiune venită din ființă care a fost motorul unui lucru bine făcut – idei – artă din lume.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0