Utilitatea unei probleme

Nominalizarea unor lucruri care nu ne plac sau ne creează disconfort fizic, emoțional sau mental, este numită în limbajul comun: probleme.

Termenul de probleme este folosit prin gânduri și vorbe în mai toate situațiile care ne țin pe loc din evoluție.

Nominalizarea cuvântului problemă încarcă cu energie negativă situația din față. Iar omului îi este dificil să o mai ia ca fiind ușoară.

Simplitatea, ușurința și lipsa de efort pentru rezolvarea unei situații, vine când limbajul folosit este pozitiv. Când din Problemă, spunem Situație, când din starea negativă produsă, o privim ca pe o oportunitate de învățare.

Probleme sau situațiile care nu ne plac, au totuși o utilitate care este mai mare decât o mie de cărți citite.

Spre exemplu: un țăran merge la târg să-și vândă vaca, situația lui este că are nevoie de bani să cumpere una mai sănătoasă. Problema apare pentru că nimeni nu i-o cumpără și revine cu ea acasă zi de zi, vaca lui e prea bolnavă. Țăranul poate sta mâhnit și supărat sperând și rugându-se la Dumnezeu ca să se facă bine, sau țăranul poate învăța cum să vindece vaca, astfel crescând șansele să o vândă când e sănătoasă.

În acest caz, lucru rar ar fi fost în viața țăranului să învețe singur din cărți cum să vindece vacile.

Orice situație neplăcută este un învățător mai eficient decât orice școală.

Orice băț are două capete. Repetiția face ca omul să privească capătul negativ al bățului, care tot timpul provoacă nemulțumire, iritabilitate, stres, invidie.

Multe reacții fizice sau emoționale care sunt produse de nominalizarea problemei apar prin schimbarea instant a biochimiei în corp. Reacțiile fizice nu mai sunt eficiente. Iar pe durata rezolvării sau evitării problemei ele dau rateuri, astfel sistemele vegetative funcționează la capacitate scăzută.

Fiecare situație neplăcută pe care o avem de rezolvat, duce la 2 lucruri:

  1. Verificarea soluțiilor
  2. Nașterea de adaptare interioară la exterior.

Punctul 2 produce o anumită flacără interioară pe care omul o poate folosi în scop individual, astfel poate încărca pozitiv sau „încălzi” toate situațiile reci din jur.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

 

 

Shopping Cart
0