Opreste judecata, castiga puterea!

opreste

Florii nu îi pasă de umbra ei, cum nici omului nu îi pasă de ce zic ceilalți.

Din acest motiv, când judecăm pe ceilalți pierdem și dăm în exterior. Iar când nu o facem, câștigăm, pentru că înțelegem sau transformăm în interior.

Judecata este o lipsă de înțelegere și de emoții vis-a-vis de cealaltă persoană. Este o lipsă de atenție și de răbdare.

Multe din situațiile în care judec pe altul, observ o rapidă atitudine care îmi apare în cap sau vorbe. Fără ca eu să fi decis pentru ea. Prin neatenție, ea stă și mă trezesc după ceva minute, gândindu-mă, prin același gând de judecată, că am fost pradă neatenției mele.

Judecata omoară partea înaltă din noi, cea de servitudine, iubire sau acceptare pentru cel din fața noastră.

Gândurile despre ceilalți despre cum sunt, de ce fac asta și nu cealaltă, cum sunt îmbrăcați, cum vorbesc sau se comportă și care nu au legătura cu partea lor pozitivă sau frumoasă, le putem numi judecăți, păreri sau opinii.

Aceste opinii apar mai rapid decât vrem pentru că sunt repetate de atât de multe ori, încât au luat locul altor decizii interioare.

Câștigarea puterii interioare, cât și exterioare, are de-a face cu acest control desăvârșit de a înceta și elimina pe cât e cu putință mecanismul rapid al judecării față de alte persoane.

Eliminarea gândurilor sau vorbelor de judecată produce în om un spațiu pe care îl poate folosi după dorință: fie să ajute, fie să înțeleagă, fie să cunoască etc. Din aceste motive, dezvoltarea personală sau spirituală are această baza a non-judecății față de semeni.

Persoanele dragi, copii, cei din familie, soț, soție sunt cei care uneori sunt judecați cel mai des din cauză că aleg ei ceva să facă când eu nu vreau. Astfel, se creează frustrări, care se mențin și duc în final la certuri.

Judecata se poate observa și elimina astfel:

  • Observația momentelor când cunoști persoane noi.
  • Scopul tău în raport cu fiecare om pe care îl întâlnești.
  • Gândirea că și eu sunt la fel ca ei, eu pe mine mă văd?
  • Folosirea servitudinii.
  • Neluatul în serios a părerilor din mintea noastră.
  • Apropierea emoțională de cel pe care l-am judeca.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0