Iluzia tuturor PROBLEMELOR din viata noastra

problemelor

Orice lucru care nu ne convine, nu ne place, este greoi, ne apasă, ne sugrumă cu importanța sa, prin mecanica vorbirii este numit Problemă.

Problema, pe lângă greutatea cuvântului, este o situație ca oricare alta: pentru mine, este grea, iar pentru tine, ușoară. Ea este numită Problemă doar de mine, iar de tine, nu.

Concluzia e simplă: Problemă este ceva ce ne afectează pe toți. Dacă eu sunt ok cu problema ta, atunci ea nu este o problema, ci situație o particulară/individuală.

Situația fiecăruia este oportunitatea altuia, deci unde-i problema?

Problemele sunt situații pe care nu avem chef să le rezolvăm ușor, ci să le complicăm.

Atitudinea prin care vezi o situație/problemă este determinată de modul în care îi dai energie.

Energia este hrana problemei/situației. Ea scade sau nu problema în intensitate.

De exemplu: mă mușcă un câine, problema este că nu mă pot duce la muncă, concediu medical, dureri etc. Atitudinea prin care poți câștiga din această problema este să vezi: odihna pe care o vei căpăta, că înțelegi mai bine câinii, că vei fi mai atent la câini, că ai timp să stai cu tine și gândurile sau familia ta mai mult, că ai timp să ieși un pic la plimbare, în natură, să citești, vezi un film etc.

Mintea noastră are tendința să observe uneori doar partea negativă, însă pentru a o vedea pe cea pozitivă este nevoie de exercițiu și practică.

Problemele sunt doar situații până când sunt nominalizate probleme.

Iluzia problemelor vine din neatenția noastră de a vedea acea situație din mai multe unghiuri/perspective.

Iar pentru a le vedea în acest mod, omul nu trebuie să fie fascinat și nici implicat cu toată energia în problema lui. E ca și cum intră în casă și vrea să vadă din exterior acoperișul.

Problemele sunt ocazii sau învățături. Ele apar într-o altă formă decât cele naturale/normale și au ca sens învățarea omului să le rezolve. Așa cum la școală, la matematică, copiii rezolvă „problemele” date de profesor.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0