Puterea vindecatoare a sunetelor

Puterea vindecătoare a sunetelor

Simțul auditiv combină și prelucrează sunetele din jur.

Dacă știi că auzi, prelucrarea se memorează.

Dacă gândești altceva când auzi, prelucrarea e degeaba.

Din acest motiv, ai ținut bine minte lucrurile și au avut impact sunetele care ne-au oprit gândirea pentru un anumit timp.

Sunetele sunt unde de vibrații care funcționează pe octavă.

Cheia sol este un instrument antic de măsurare a undelor și frecvențelor din jur, ulterior aducându-se în muzică cu puțin Î.H. prin Sumeria (Irak), și devenind cunoscută odată cu societatea contemporană.

Orice vibrație din jur nu este liniară. Ea umblă pe valuri în funcție de durată, putere, spațiu și timp. Cu ajutorul octavei din cheia sol oricine poate organiza sau crea sunete după bunul plac.

Sunetele din muzică au fost în timpuri străvechi medicamente naturale pentru oameni.

Unul din contemporanii care au adus un impact major în educația prin muzică și limbă este Alfred Tomatis, un francez care a creat un institut la Paris și care l-a ajutat până și pe Sting să-și educe calitatea vocii lui. Tomatis a măsurat științific puterea pe care sunetele o au asupra oamenilor, animalelor și plantelor. La noi în țară, Mărioara Godeanu a făcut lucruri asemănătoare.

Sunetele de pian, vioară, flaut, nai, drâmba, mandolină sunt câteva din instrumentele care produc purificarea interioară a omului. În China, de mai bine de 5000 de ani, muzica a avut rol terapeutic medical de purificare și recuperare a omului.

Sunetele electronice produse pentru divertismentul cluburilor zilelor noastre este mod de îngreunare și agitație emoțională și mentală, pe baza frecvențelor emitente și măsurate de către orice aparat.

Undele și vibrațiile grele sau joase disturbă celula și țesutul, alterându-i mitocondria (uzina de energie a celulei). Iar frecvențele sau sunetele calde, armonioase sau naturale produc hrană pentru multiplicarea rapidă a celulei, astfel ea având șansa rapid să trăiască mai departe pentru sănătatea organică a interiorului nostru.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0