Iată cum înveți cel mai RAPID!

cum inveti cel mai rapid

Procesul de memorare este direct proportional cu intensitatea sau nevoința momentului.

Uneori invatam ca ne roaga profesorul, alteori ca vrem sa retinem zile de nastere, alteori nume etc.

Memorarea este o actiune mentala, emotionala si fizica. Tinem minte cifre si planuri cu mintea, trairi si intensitate prin emotii, experiente trupesti prin creierul fizic.

Fiecare eveniment este memorat de catre una din aceste functii.

Cel mai rapid se invata cand le pui pe toate in actiune.Sau cand se intampla sa le folosesti pe toate.

De exemplu, daca mergi la o gală / nunta / eveniment si te regasesti cu prieteni (memorie emotionala), faci cunostinta cu oameni noi (mentala) si dansezi de rupi pantofii (actiune fizica). Acest eveniment va ramane viu in tine pentru ca toate functiile au fost solicitate.

In viata de zi cu zi, aceste 3 functii nu memoreaza toate simultan. Pentru ca nu sunt folosite toate simultan. E necesara o anume voință si aducere aminte pentru a completa o functie cu celelalte doua.

De exemplu, vrei sa inveti pentru examenul auto, memorezi mental, miscarile fizice le stii, coordonezi bine picioarele, atentia si mainile. In acest context, mintea emotionala nu este pusa in functiune. Insa ea, e util de stiut, retine cel mai repede. Cel mai mult ca durata. Si cel mai profund. Mintea rationala nu-si aduce aminte ce a gandit acum 3 minute, insa o traire sigur da.

Examenul auto ar avea sanse sa fie luat mai usor, daca omul se duce intr-o stare care ii place. Se simte bine, are chef, are energie, are talent sau pune traire cand e la volan. Isi mai poate imagina ca va salva vieti daca invata sa conduca. O astfel de imaginatie voluntara va genera in viitorul sofer o memorie NOUĂ care il va apropia de obtinerea permisului de conducere.

Studiile arata ca cei care au talent la cantat si canta in timpul examenului auto, sansa de reusita este de 99 %.

Un alt mod de invatare Rapida este șocul sau o cumpănă de viață.

Un moment dificil, o boala, pierderea cuiva drag, o lipsa acuta de bani sau mancar, produc schimbari in om prin intensitatea evenimentului neplacut.

Astfel de schimbari au facut din leneși – zmei, din prosti – isteți, cei din urmă au devenit cei dintâi.

Oamenii bogati reproduc o asemenea experienta pentru a se auto-motiva in continuu.

Chiar daca experienta a fost acum 30 de ani, ei inca o mai reproduc mental si emotional, pentru a se pune in miscare, pe sistem turbo, in orice business s-ar implica.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0