Trecutul nu afecteaza ce ești azi. Uite de ce!

trecutul

Toata terapia moderna aduce in discutie si propune spre rezolvare metode de vindecare a trecutului pentru a fi sigur ca acele atitudini invatate in trecut nu mai apar.

 

Stim ca multi copii iau decizii permanente pentru situatii temporare. Daca ei sunt cu mama pe uliță, si mama se sperie si e ingrozita de un sarpe, atunci ea va transmite prin autoritatea si emotia cu care isi iubeste copilul acest fenomen de frica sau fobie pe care ea il traieste in acea clipa. Copilul isi asuma momentul ca fiind unul de frica si decide permanent, pentru viitor, sa aiba frica de serpi, pentru ca asa e „realitatea” persoanelor de la care invata.

 

Astfel de invataturi, prin repetitie, sunt inscrise in trecutul nostru.

Azi ne trezim ca avem reactii, frustrari, frici sau alte asemenea din cauza unor actiuni ale persoanelor care ne-au educat si ne-au iubit in trecut.

 

Ce putem face azi?

Observand faptul ca toate aceste reactii sunt automate, rapide si circula in noi cu o viteza amețitoare, vedem si ca ele sunt fenomene ale unei clipe de NEATENTIE si NEINTELEGERE din partea noastra.

 

Neatentia este purtarea de grija a ceea ce se poate intampla, nu la ceea ce se intampla in realitate, in fata noastra.

Neintelegerea este lipsa de conexiuni ca sa vad realitatea.

 

Vedem la Tv o emisiune cu răniți, vom spune copiilor si prietenilor sa aiba GRIJA la drum lung.

Citim pe net o informație despre bacterii, o luam ca fiind veridica si luam teama de bacteriile din metrou sau autobuz.

Ne spune un prieten despre un accident de motocicleta. Dam sfoara in tara tuturor sa nu-si mai ia motoare.

Cineva drag se imbolnaveste. Il clasificam ca pe toti ceilalti si le dam sfaturi ca tuturor din trecut, nestiind legile care guverneaza viata, in realitate, a acelui om.

 

Astfel, ce se poate intampla in viitor, nu este ceea ce avem in fata.

Este o iluzie imaginativa asupra unor posibilitati.

Trecutul devine viitor pentru cel neatent. Pierzandu-se realitatea, intelegerea si utilitatea prezentului.

 

Inainte ca omul sa doreasca schimbari in viata, e util ca el sa vada mecanica si automatizarea interiorului asupra a ce este in jur. El va asocia ce a vazut in trecut cu posibilitati viitoare.

Va gandi la fel, va simti la fel, va actiona la fel.

 

Noi invatam prin ratiune, emotii si miscari fizice. Orice invatam doar prin unul din ele se va memora mai greu decat daca invatam prin toate trei.

Neatentia este ca lucram pe rezolvare doar pe unul din ele. E ca si cum vreau sa observ mana pe volan si schimbator cu mintea mea. Acest lucru este imposibil din cauza vitezei functiilor fizice.

 

Trecutul apartine trecutului. Asa cum imbracamintea de ieri nu se mai potriveste cu vremea de azi. Asa cum vorbele de ieri nu isi mai gasesc contextul de azi. Asa cum privelistea de ieri e diferita de cea de azi. Asa cum frunzele de ieri au alta culoare fata de cea de azi.

 

Omul are nevoie de ajutor in posibilitatile de a vedea ce este, nu ce a fost.

Iar cand Lao Tzu spunea „Cand renunt la ce sunt, eu devin ceea ce as putea fi.˝, s-a referit la renuntarea in momentul in care observi neatentia, distragerea, frica, mecanica care lucreaza prin tine si tu nu o alegi.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0