Intoxicarea cu informatii inutile – Motive de dereglare mentala

Te avertizez ca sub influenta dorintei de un psihism sanatos, voi face tot ce pot pentru a te ajuta sa dezveti lucrurile inutile si toxice din viata.

Ma voi exprima, nu din ce cred, ci din ce Stiu despre modul in care omul se distanteaza de el insusi, isi pierde individualitatea, armonia si dragostea pentru semenii lui.

Iar cand se distanteaza, ajunge la regrete, frici, mahnire, invidie – adica lipsa completa de a-si mai gestiona viata cum vrea el. Astfel devenind un mecanism de reactie la ce se intampla in jur.

Suntem suma atentiei noastre impartite de cand am fost mici pana acum. Tot ce am vazut, gandit, auzit, gustat, mirosit, simtit, s-a adunat si cumulat in ce suntem azi.

Atentia noastra a fost si este furata de exterior sau trimisa din noi spre exterior.
Atentia este cel mai prețios lucru pe care un om il are, deoarece ea poate fi directionata, masurata si disponibila in orice cantitate dorita.

Tot ce traieste un om in societate este destinat sa aiba atentia ridicata spre procesul de cumparare/cheltuire/investitie, toate pe plan material.

Nu vezi reclame cum sa te vindeci singur, cum sa inveti sa inveti, cum sa lucrezi mai putin, cum sa cresti copii, cum sa te vindeci de traume. Nu le vezi pentru ca nimeni nu are interesul ca tu sa iti faci singur aceste lucruri.

Tot ce vezi, prin toate simturile tale, este o vanzare indirecta de bunuri si servicii, cu scopul de a-ti usura viata. De a trai mai confortabil si mai placut, dar neatent la tine, ci atent la ce ti se da sa faci sau ai putea avea nevoie.

Plecand de la mirosurile cand intri intr-un magazin, portarul care te intampina, culorile produselor, marimea reclamelor, materialele produselor,  muzica din magazin, aranjarea lor pe raft, marirea preturilor ca sa aiba de unde sa bage discount de pret, etichetarea colorata a unui produs, junk food-ul  (mancarea de carton) de peste tot insiropata cu sos pentru gust, preturi imbatabile la produse efemere, servicii medicale cu medicamente la pachet, cosmetice chimice care distrug epiderma – toate folosesc reclamele abuzive care intra in subconstient, si printr-un mecanism subliminal te fac sa cumperi.

Societatea consumerista in care traim ne ajuta sa ne dezvoltam si sa traim mai bine. Sa avem totul la botul calului si sa nu mai facem efort sa muncim pentru a obtine. Insa fiecare alege cu ce si cata atentie arunca din el.

Atentia furata nu se recupereaza vreodata.
Ca si sangele, l-ai dat, l-ai pierdut.
Moment de moment, atentia de la noi insine este luata de tot ce se intampla in jur: stiri, oameni care te apeleaza, situatii la job, in familie, nevoi, comparatii cu ce are altul si nu am eu.
Tot ce iti atrage atentia si te-a influentat sa faci, ai devenit toxic pentru tine si util pentru acel produs/serviciu. Repetandu-se procesul, devii un mecanism de munca si cheltuire pentru societatea unde traiesti.

Intoxicatia cu toate lucrurile pe care le-am consumat fara sa ne dezvoltam (ca de exemplu: ziarele, tv, stiri, radio, reclame, social media, videouri sau filme amuzante) este raspandita in interiorul omului si aduce dereglari in comportament (frici, iritare, suparare, dezamagiri)

Toate reactiile invatate in aceste exemple sunt oferite si preluate de omul care le consuma. Astfel, mintea si emotia lui devin inapte sa functioneze prin discernamant, ci doar reactionand la evenimentele din jur.

7 metode sa eviti Intoxicarea inutila si sa redevii sanatos:

  1. Daca iti pui in minte sa mergi la magazin sa iei doar ulei, cumpara doar ulei.
  2. Consuma doar canalele sau stirile care te ajuta – nu lasa altceva sa intre inutil in minte.
  3. Tine emotia si mintea aproape de ce vrei, nu le hrani cu nu au nevoie.
  4. Stai intre oamenii cu probleme, nu fugi de ei. Vei descoperi cum sa nu ajungi ca ei.
  5. Cantareste reactiile tale, daca nu iti fac tie sau altora bine, te-ai indepartat de natura.
  6. Nu arunca mancarea care expira si cea care nu arata bine. Invata-te sa o consumi diferit.
  7. Stai mai mult intre oameni care stiu si experimenteaza, decat intre carti care pretind ca stiu.
Shopping Cart
0