Efectele nocive ale folosirii telefoanelor mobile

Cat mai poti sta fară telefon mobil?

La aceasta intrebare inca participa toata populatia planetei unde cablurile si antenele de telefonie sunt in zare. Peste 4.5 miliarde de oameni il folosesc.

Radiatiile electromagnetice pe care telefonul le primeste de la aceste antene sub forma de radiofrecvente neionizate afecteaza in timp țesutul pe langa care stă.

Ca si cum ai scurtcircuita la frecventa mica un grup de celule umane. Cu iubirea de viata pe care inca o mai ai (sper), stai si te gandesti in tihna momentui prezent – oare acele celule cat pot rezista in mine?

De departe copiii sunt mai afectati decat adultii in folosirea excesiva.
Sistemul lor nervos in crestere continua este faultat de aceste radiatii si țesutul lor celular sau osos nu se dezvolta in parametri normali de crestere.

In 2011 Agentia Internationala de depistare si rezolvare a Cancerului a facut public un studiu facut pe un larg eșantion si a rezultat ca radiatiile emise de telefon sunt un „posibil risc cancerigen”, fara sa dea timp de folosire a telefonului si ce inseamna „posibil”.

De atunci aceste feluri de studii au fost oprite aparitiilor mass-media din cauza modului in care oamenii vor interpreta aceste lucruri.

Totusi, unii mai nerabdatori cu inima dintre noi, au inceput sa vada ca telefonul mobil care sta langa stimulatoare cardiace, defibrilatoarele implantabile si aparatele auditive cauzeaza interferente si modificari ale acestora. Astfel, acestor aparate medicale scazandu-le puterea sau eficienta.

Un exemplu foarte des intalnit este la avioanele care decoleaza si aterizeaza, unde o adunare mare de frecvente emise de telefoanele noastre mobile pot afecta sistemul de receptie – transmisie a avionului, iar acesta nu va sti cand sa decoleze si pe ce pista sa aterizeze.

Un alt exemplu care ne face sa scoatem capul pe fereastra cand auzim, sunt accidentele rutiere, care conform ultimelor evidențe publice, s-au marit in numar de 3-4 ori de cand telefoanele mobile sunt folosite in masina.

Pe langa „posibilele” efecte adverse ale acestuia, partea buna a telefonului este ca sta unde il punem noi. Nu vine dupa noi. Nu ne striga (Hei, pune-mă in buzunarul tau la loc ca vreau sa te imbolnavesc nițel).

Noi alegem frecventa si durata folosirii acestora, iar efectele au puterea sa schimbe la nivel celular, psihologic si evolutiv, mai multe aspecte de care nu suntem cunoscatori…inca.

Ca sa incheiem in glorie, aceste articole de relevanta demonstrativa prin studii imi sunt dragi pentru ca doar apasă frâna in viata omului pentru un timp. Acesta, prin ignoranta si devotamentul masiv față de obiceiurile vechi, va reveni cu o graba covârșitoare la ele uitând cu o deplină rapiditate aceste lucruri.

Shopping Cart
0