Auto-Actualizarea. Drumul spre Implinire.

Cauti pe google, citesti o carte, citesti ziare, intri pe Social Media, te uiti la YouTube sau pe Netflix, cauti pe site-urile de unde iti iei informatiile – toate sunt o hrana pentru omul naiv si îndărătnic care crede ca acestea îl fac să se schimbe cum dorește.

Singura condiție in care acestea îi pot servi este Verificarea Practică la ceva ce tocmai a aflat din ele.

Schimbarea in om vine cand dorinta lui de auto-actualizare este experențială. Adica față in față cu situația. Cele mai puternice invățături sunt doar in aceste conditii de experiente directe, virale, cand simți puterea evenimentului sau a omului din fața ta.

Youtube, Netflix , Facebook etc. si alte surse de informatii la indemana sunt utile in masura măririi capacitatii de informatie din capul tau. Adunând toate acestea, vei lua premiul de știutor, fară verificare si experienta a mii de lucruri si concepte.

Pentru a evita intr-un mod autentic să rănesc pe cel care are peste mia de cărți citite sau care a umblat in toate cotloanele filmelor din Youtube, voi spune ca un astfel de om este prins in capcana speculațiilor și prognozei pe care le poate emite cu superba lui stare certă că așa ESTE sau Așa VA FI.

Un astfel de om, nu doar că rămâne in urma, dar isi prinde mâinile, ca Isus in cuie, de o podoabă informațională pe care nu o vede, pentru că aceasta nu are formă si omul nu stie chinul prin care va trece ca nu a verificat-o. IN – este NU. Incapabil – nu e capabil. Informație – nu are formă.

Procesul de auto-actualizare la om este strâns legat de dorința omului să iasă din tiparul vieții obișnuite și să verifice prin propriile sale legi tot ce știe sau are.

Un astfel de om, isi va mări doza de auto-actualizare si o va face constanta.

Dorinta de a fi azi mai actualizat decat ieri si maine mai mult decat astazi apare la om cand el incepe sa isi puna astfel intrebari:

  • ce este viata,
  • ce rol are viata,
  • cine este Dumnezeu,
  • cine ne conduce,
  • de ce sunt in acest loc,
  • ce scop am aici,
  • cu ce meserie pot contribui,
  • ce sens are sa sufar,
  • ce este fericirea si de ce nu dureaza
  • ale cui sunt gandurile sau starile mele?

Acestea, cat si alte intrebari care nu au raspuns pentru el, il fac pe om sa caute, sa intrebe, sa cunoasca si sa inteleaga incat sa stie TOT ce vrea sa stie.

Un om care va sta la butoane, sperand sa afle din fata unui PC sau a unei cărți aceste lucruri, se va amăgi. Pe cand un om care iese si rupe bunul simț cu care a fost educat: sa nu deranjeze pe celalalt, se va trezi cu raspunsuri care incep sa aiba sens pentru viata lui.

Atunci cand un astfel de om strange raspunsuri si le pune unul langa altul, sensul vietii sale incepe sa prinda contur pana acolo unde omul mentine interesul acestor intrebari existentiale.

Pe placul celui leneș va fi intotdeauna sa fure ce stie altul, iar pe placul celui smerit sa facă ce face altul, prin verificare, incat sa se ajute amandoi.

Atitudinea omului in care auto-actualizarea este constanta, este drumul sau spre implinire sau bucurie si iubire de viata.

 

Shopping Cart
0