7 idei spre ieșire din gelozie și posesivitate

Forța cu care aceste manifestări este trăită, ar fi egală ca energie, cu o zi de muncă de culturist (în zadar făcută) sau a unui zidar construind o casă (cu folos făcută).

Manifestarea geloziei este energie acumulată și nemuncită, nepusă în folosul scopului pe care omul îl are.

Cel ce nu are scopuri cheltuie energie, pe care Natura i-a oferit-o, pe astfel de manifestări imitate și educate în el de familie și societate.

Energia se pierde prin 2 metode care îl fac pe om să-ți piardă uneori mințile: prin imaginație speculativ mentală și prin malformație sentimentală, ambele bazate pe o idee fixă: că lucrurile din afară trebuie să fie cum vreau eu.

O astfel de nenorocire, pe care omul însuși o alege, este suma nemulțumirilor vieții sale. Iar de aici spre gelozie și posesivitate este un pas. Un astfel de biped, că om nu este sigur, devine, fără nici un fel de rușine interioară, pradă lipsei de control, pierzând energie la orice gând sau sentiment posesiv sau de gelozie.

Pierderea acestei energii duce la o stare de letargie mentală, bipedul neputând să producă, prin forța voinței minții sale, o atitudine demnă de un om responsabil, adică să folosească realitatea pe care o are în față.

Delăsarea în astfel de manifestări malefice este rodul ignoranței și al completei lipse de vreun grad spre desăvârșire a unui astfel de biped.

Din investigațiile mele, evident, producând suficientă cantitate de întrebări la oameni, a fost și este pentru mine o muncă continuă, aducându-mi tot timpul aminte, în timpul impulsului oricăreia din aceste 2 atitudini, că sunt la fel de pierdut ca și ei dacă arăt fața mea întunecată.

Din acest motiv, am așezat 7 idei pe care orișicine le poate rândui spre buna creștere a relației pe care dorește să o aibă:

  1. Manifești ceea ce nu vrei să primești – aducând înțeleapta zicală: să faci altuia doar ce vrei ca el să-ți facă ție.
  2. Controlezi pentru că nu te poți controla – lipsa de autocontrol este manifestarea dorinței să controlăm pe partener.
  3. Creșterea (din nefericire) nivelului de putere materială, și nu spirituală, cum ar trebui – astfel se măsoară cât de bine îți cunoști semenii.
  4. Manifestarea impulsului de gelozie – drumul spre agonie.
  5. Dezvoltarea relației pe baza instinctelor sau doar a atracției fizice – fără nicio urmă de cunoaștere a muncii pe care o aveți de făcut DOAR împreună.
  6. Pierderea simțului de a nu-l stânjeni pe partener – ci dimpotrivă, accelerăm felul negativ, complet inconștienți, în care acesta vrem să se simtă.
  7. Creșterea degenerării sociale, fără etaloane în jur, și lipsa unui mod de armonie cu natura prin pierderea completă a înțelegerii de ordin Divin pe care omul o are de dezvoltat.

Rămâi cu bine!

Shopping Cart
0