Singur versus Cuplu. Ce alegem?

Datorită muncilor de cercetare și investigare a sensului relației de cuplu, am adus prin mine cu mai multă claritate decât în trecut, direcția relației de cuplu.

Imitarea părinților, bunicilor sau a celor din comunitate a fost organizată în mod activ încă din cele mai vechi timpuri, cu un rol strict de completare a valorilor pe care fiecare partener le avea în lipsă.

În timpuri străvechi, ultimii în dinastiile din Egipt, existau ce numim azi astrologi, adică oameni care lucrau pentru binele comunității și umanității din acele vremuri, care aveau ca rol să găsească și aleagă parteneri pentru cuplu, familie sau alte tipuri de parteneriate.

Aceștia își bazau munca pe o cunoaștere antică care era susținută de mișcarea planetelor sistemului nostru solar în timpul nașterii și influențarea lor în timpul vieții.

Astfel, omul avea un anume tip de comportament, un anume fel de a fi.
Azi, această cunoaștere a fost uitată, iar rămășițele ei, cu mii de adăugiri, a rămas în ceea ce numim horoscop sau astrogramă.

Acești astrologi din Egipt te puteau potrivi, în ciuda sentimentelor tale ocazionale, de cineva cu care îți petreceai, în cel mai util și divin mod, viața care urma. Acest partener pe care ei ți-l găseau, era, din punct de vedere planetar, opusul tău, și avea ca rol să producă în tine acele comportamente care îți lipseau pentru desăvârșirea ta. La fel și tu, în partenerul ales de ei pentru tine.

Astăzi, puterea incredibilă a digitalului asupra promovării unor valori complet diferite față de cele descrise mai sus pentru relația de cuplu, aduc efecte dezastruoase pentru cele mai multe relații. Pentru că unirea celor doi este bazată pe sentimente și dorințele lor ocazionale, și nicidecum pe o cunoaștere completă a ființelor umane.

În aceste condiții, desăvârșirea omului, sau cum spunem noi, apropierea în timpul vieții de valorile Divine, așa cum oamenii au căutat-o zeci de mii de ani, nu poate decât să se îndepărteze.

Sub aceste înțelegeri, cuplul de azi are multă „mămăligă de mâncat” pentru a ajunge să guste din „vinul lui Dumnezeu”.

Un segment care s-a separat, din cauza acestei lipse de cunoaștere, au fost încă din cele mai vechi timpuri primii călugări, care s-au separat, spre o viață solitară, de soțiile și copii lor. Alții, în temple, mânăstiri, ashramuri, catedrale, lăcașuri de cult, peșteri, păduri.

Singurătatea, pe cei mai mulți, i-a încălzit „în zilele geroase de iarnă”, dublându-și prin eforturi considerabile cantitatea de energie depusă, neavând susținerea sau căldura inimii partenerului, să producă, ceea ce numim în creștinism „Duhul” prin ei, încât să creeze similitudini comportamentale virtuoase Divine, aici pe pământ. Printre ultimele astfel de experiențe, a fost viața Sfintei Teodora de la Sihla.

Drumul este același, fie că prin cuplu, fie că prin singurătate. Prin cuplu, stimulii declanșatori spre transformare comportamentală sunt evident mai mulți, chiar zilnici, iar în singurătate, aceștia lipsind, omul trebuie să își creeze, prin forțele proprii, spre dobândirea a ceea ce numim „putere de cuprindere” și „voință constantă” a vieții pe care o trăim, pentru realizarea naturală a sufletului, adică rostul nostru aici pe pământ.

Luni, 22 martie, vom avea un Webinar  pentru 90 de minute de la 21 la 22.30:
8 Principii sănătoase în relația de cuplu
Link de înscriere aici

Aceste principii sunt dedicate cuplului, însă aplicarea lor este pentru orice fel de relație interumană dorită.

În webinar vei găsi principiile care vin din învățăturile vechi, măsurate și aplicabile zilelor noastre doar celor pregătiți să facă din orice fel de relație un drum spre Divinitate.

Locuri limitate!

Rămâi cu bine!

Shopping Cart
0