Tehnici de AutoControl – De ce fără ele nu cresc

Fără să-mi doresc să te previn, aceste rânduri pot fi împotriva multor dintre programele obișnuite de ”rulaj” social și contravin cu ceea ce sistemul social ne arată prin media sau mass-media. Din acest motiv, poate fi recitit de mai multe ori.

Deschiderea pe care un copil pur o are, este, de fapt, asimilarea a tot ceea ce vine spre el, fără filtru de judecată. El primește fără criteriu de selecție.

Adultul învață să primească și să selecteze ceea ce îi face bine, filtrând evenimentele prin nominalizare și ajungând să piardă procesul de asimilare și învățare pe care îl are, asemenea unui copil.

De curând am asistat, datorită faptului că ”fiecare moment are valoarea lui”, la ceea ce se numește ”mesaj din preaînalturi” – care tot timpul are loc acum, la scene din care, pentru că eram într-un loc public cu un rost, să deduc de ce trebuie să văd oameni manifestându-se din ”partea lor animală”, mai exact spus, ”fără niciun fel de autocontrol” față de lumea lor interioară.

Astfel, m-am gândit:
”Aș vrea să am un astfel de prieten? – NU!
Aș vrea să fac afaceri cu un astfel de om? – NU!
Aș vrea să am vreun fel de relație cu un astfel de om? – NU!”

Ulterior, am gândit: Oare ce am de făcut ca eu să nu fiu ca un om care își pierde controlul? Pentru că nici alții nu vor dori să facă nimic cu mine.

Efectul cuvenit unor astfel de gânduri a fost că eu ”trebuie să iau taurul de coarne” și să mă uit la mine, să nu cumva să ”decad” în ”pântecele impulsurilor și reacțiilor” pe care de multe ori ”dobitoacele” le au și pe care, uneori, le văd la cei din jurul meu.

După o astfel de concluzie, am înțeles că trebuie ”să-mi dau două palme în oglindă” și să nu mai judec oamenii, pentru că fiecare face pe nivelul său interior și, astfel, să-mi văd de treburile mele.

Dar de unde oare pot învăța mai repede, dacă nu prin propriile observații pe care le cuprind din jur?

Auto-controlul nu îl poate avea oricine, pentru că puțini sunt dispuși să plătească ”prețul” pentru a ajunge la auto-control.
Pe 9 ianuarie 2023, luni, de la ora 21, vom avea un Webinar pentru a sărbători ”Auto-Controlul – Exerciții de Putere”.

Ceea ce se promovează în media și social media sunt metode de influență și, ulterior, de informare. Cei care ”culeg” aceste lucruri, ajung la impulsuri și la comportament instinctual – animalic – față de ei înșiși și față de cei din jur.
Metodele de influență sociale sunt bine ”orchestrate” pentru aceia care sunt impulsivi și nu pot crește în ”forța lor de putere” decât dacă vor ajunge să se uite mai mult în ei, și mai puțin în afară.

Puterea se obține prin auto-control și oricine vede pe cineva superior, în orice categorie socială, va observa ”de la o poștă” acest lucru.

Rămâi cu bine!

Shopping Cart
0