Unii se repară de Depresie și Anxietate, și alții nu. Uite 15 lucruri pe care le fac aceștia.

Fără să vrem, mediul concurențial și comparativ arată, cu o izbitoare putere, că alții pot mai mult, iar alții mai puțin.

După mulți și mulți ani de căutare, studiere și mai ales cercetare pe viu, nu doar în laborator, a unor funcții chimice, observ cu o imensă stupoare că aș arunca mii de cărți de tratate pentru depresie fix la gunoi și după aș da foc gunoiului cu o asemenea bucurie ca a lui Tom Hanks în ”Naufragiatul” când a reușit să facă prima oară focul pe insulă.

Depresia este o tulburare, mai degrabă afecțiune fizică, dar cu suprafață psihologică complexă care este cauzată de o combinație de factori, mai ales biologici, cât și psihologici și sociali.

Unul dintre factorii biologici care poate contribui la depresie este schimbarea nivelului de neurotransmițători, substanțe chimice din creier care joacă un rol important în controlul dispoziției și al altor funcții emoționale. În cazul depresiei, nivelurile de serotonina, noradrenalina si dopamina pot fi scăzute. Mai exact spus, glandele noastre endocrine, cât și țesuturile cerebrale de autoreparație, ori nu mai sunt în stare să lucreze, ori nu le mai dăm noi motive și nici hrană să lucreze.

Factorii sociali, familiali, care pot contribui la depresie includ: traume emoționale, cum ar fi pierderea unui iubit sau a unui loc de muncă, relații dificile sau conflicte, sentimente de neputință, de vinovăție sau de neajutorare ori comparația exacerbată.

Factorii de rutină, cum ar fi situația financiară, starea de sănătate sau lipsa de susținere socială, pot contribui la apariția depresiei, nu pentru că ele cauzează, ci pentru că în aceste momente boala fizică, sub forma depresiei, iese la suprafață, ca un aisberg de sub apă.

Cei care previn, fac următoarele lucruri:

  1. Nu se plâng – evită acest ”program
  2. Primesc lucruri negative ca fiind educative
  3. Se uită la ei înșiși și după la ceilalți
  4. Consumă frecvent aceste lucruri: untură sau uleiuri neprocesate, vitamina B12, acid folic, zinc, fier și magneziu
  5. Nu consumă social sau mass media în exces
  6. Aleg ce să fie în mintea lor, nu ce le dau ceilalți
  7. Observă mai mult decât vorbesc despre
  8. Evită să meargă în colectivități unde unii îi imită pe ceilalți
  9. Își creează propria lege, prin cum ”știe” interiorul că e util și folositor de făcut în moment
  10. Umblă după cei mai înțelepți decât ei
  11. Își investesc timpul către ce vor să ajungă, nu către ce nu vor să ajungă
  12. Își petrec mult timp lângă cei dragi, care le dau o stare de înălțare, pace, liniște, iubire, provocare
  13. Fac un lucru o dată, nu mai multe simultan
  14. Distrug gândurile care nu sunt folositoare și le creează pe cele folositoare
  15. Își crează senzații, stări și plăceri interne (pofte, gusturi, atingeri, sex, masaj, spa, saună etc.), pentru sănătatea fizică a  corpului, dar mai ales a glandelor endocrine, nu pentru a se mândri sau făli cu asta

În aceste 2 filme, aici și aici, și în acest webinar am pus elementele nutriționale care previn chimia creierului să piardă așa multe celule încât omul să devină incapabil să gândească.

Rămâi cu bine!

Shopping Cart
0