Ce se întâmplă de fapt când folosim ambele emisfere ale creierului

Datoria mea de om este să pun în valoare ce avem fiecare de îmbunătățit, nu printr-un sens de direcție, ci prin unul de prietenie și prezentare.

Între cele două emisfere este un sistem de mănunchi de terminații nervoase, numit Corpus Callosum sau Corp calos, care are menirea, din punct de vedere anatomic, să transfere informațiile dintr-o parte în alta a creierului în mod constant.

Acest Corpus Callosum este mai gros la femei și mai subțire la bărbați.
Din acest motiv, organic vorbind, femeile fac mai multe asocieri și iau decizii mai greu, iar bărbații fac mai puține asocieri și iau decizii mai rapid.
Emisfera dreapta se ocupă cu partea creativă și este stimulată de mișcările pe care le facem cu partea stânga a corpului.
Emisfera stângă se ocupă cu logica și analiza și este stimulată de mișcările pe care le facem cu partea dreaptă a corpului.

Deci funcționăm cumva in X.

Ei bine, unele legături ale sistemului nervos își pierd din ”conductibilitate energetică și funcțională” odată cu vârsta și devin din ce în ce mai slabe legăturile între emisfere și între corp și emisfere.
Datoria omului este să le țină permanent active, antrenate și hrănite.

În cele 2 tabere de anul aceste, la care te poți înscrie aici,  voi introduce pentru beneficiul celor două emisfere mai multe exerciții și tehnici, care nu au fost până acum folosite anterior.

Unul din aceste exerciții este cunoscut sub numele de “dansul dervișilor”, dar va fi prezentat doar într-o fază de început, doar pentru a-și vedea fiecare nivelul de concentrare pe care îl are. Observația internă a acestui exercițiu arată care emisferă trebuie îmbunătățită, deci are deficiențe, și care nu.

Un alt set de exerciții va stimula terminațiile nervoase pentru refacerea legăturilor lor,  cât și relaxarea instantă internă, va veni prin mai multe tehnici de respirație, sau așa cum sunt ele numite ”respirații holotropice”, de diverse forme și direcții, după știința lui Stanislav Grof. Acestea vor face schimbări de ordin emoțional și mental pentru echilibru în viitor.

Emisferele noastre sunt funcționale atunci când le punem în mod deliberat la treabă.
Un om care doar lucrează partea creativă, va fi antrenat pentru orice proces de creație, dar fără niciun fel de susținere când logica îi cere să-și calculeze cheltuielile de întreținere sau taxele.

Un om care lucrează în mod curent în partea logică, va fi antrenat pentru orice proces de analiză și ultra observație doar la lucrurile care îi sunt sub gestiune fără să producă procese de creativitate spre ce poate obține la un nivel de comportament diferit, cu alte cuvinte, nu va putea să își imagineze viața altfel, mai bună, mai bogată.

Din aceste motive, bine întemeiate pentru orice bun lucrător cu materia lui internă, susțin dezvoltarea celor două emisfere în mod constant, pe toată durata vieții.
Exercițiile și practicile pentru dezvoltarea lor va fi accelerată pentru fiecare participant sau staff din cele 2 tabere din 2023, care au locuri limitate și încă puține disponibile. Detaliile de program, desfășurător și înscriere sunt aici.

Rămâi cu bine!

Shopping Cart
0