Cum sa ai mintea Clara

mintea-clara!
Câteodată cele mai simple întrebări pe care ţi le pui in mintea ta – Cine sunt? Care este scopul meu? Unde pot găsi împlinirea? se rezumă la cea mai elementară – Ce ar trebui să fac astăzi?

Marile viziuni nu sunt greu de găsit, să le duci însă la bun sfârşit este o problemă. Zilele tuturor sunt pline de elemente de distragere a atenţiei. Cererile şi responsabilităţile se adună în mod constant. Scopurile mari devin blurate când lista ta de to do este plină până la refuz. Deci cum putem aduce viziunea şi practica mai aproape una de cealaltă?

Înţelepciunea tradiţiilor lumii ne spune să căutăm în interior adevăratele obstacole care blochează calea către împlinire. Distragerile exterioare vor umple mereu timpul pe care îl alocăm lor şi să ne lăsăm duşi de activitatea vieţii de zi cu zi face existenţa în mod inevitabil, stresantă şi haotică. Ceea ce poţi să faci este să examinezi realitatea din interior, acolo unde poţi găsi limpezime şi claritate.

Ceea ce majoritatea oamenilor găsesc atunci când privesc în interior sunt următoarele ingrediente de redecorare mentală:

Confuzie: aceasta se manifestă atunci când nu sunt setate priorităţi clare, iar calea nu se arată clară şi decisivă.
Distragerea atenţiei: apare atunci când o mie de lucruri mărunte îţi atrag atenţia în diferite direcţii.
Dezorganizarea: apare ca o lipsă a unei gândiri ordonate care să aibă rezultate.

Să luăm fiecare din cele trei probleme.

Dacă scopul tău este claritatea, pune deoparte gândurile şi senzaţiile care îţi umplu mintea în fiecare zi.

Concentrează-te în schimb pe scopul de a găsi claritatea.
Confuzia se rezolvă dacă-ţi setezi clar priorităţile.
Distragerea atenţiei se rezolvă când devii un profesionist, un ‘şmecher’ al concentrării.
Când ştii sau înveţi să îţi pui atenţia EXACT pe ceea ce vrei.

Dezorganizarea se rezolvă dacă arunci ce nu-ţi foloseşte şi tinzi în primul rând către lucrurile importante.
Aminteşte-ţi că vorbim despre viaţa ta interioară aşa că nu vei găsi claritatea dacă-ţi faci curat în fiecare cameră din casă. Soluţia nu rezidă în a ataca problema direct. Dacă ai deveni un fel de expert al eficienţei, ai putea probabil să-ţi faci gândirea mai ordonată şi mai focusată. Dar efortul ar aduce tensiune, iar rezultatele ar fi cel mai probabil temporare. Cel mai bine este să găseşti o cale de a-ţi lăsa mintea să devină mai focusată şi concentrată de la sine.

 

Toţi am fost învăţaţi, într-un fel sau altul, că mintea o va lua pe cărări greşite dacă nu este observată şi controlată. Este foarte uşor distrasă, ca un copil; o minte indisciplinată va alerga în toate direcţiile. Dar puţini oameni au testat de fapt dacă natura minţii este atât de haotică. Când ne uităm la propria confuzie, înţelegem că transformarea vine din interior şi presupune o luptă şi un efort pentru a fi clari şi ordonaţi. Aici înţelepciunea tradiţională a lumii aduce un secret valoros.

Această ne învaţă că o minte nestatornică duce la un singur lucru – pierderea din vedere a ceea ce suntem cu adevărat. Nu poţi fi o păpuşă a cerinţelor şi presiunilor exterioare decât dacă te priveşti pe tine ca şi cum ai fi pe locul doi, în timp ce lumea exterioară primează în setarea priorităţilor. Altfel cum poţi să te hrăneşti, să pui un acoperiş deasupra capului, să creşti o familie, fără să plonjezi în realitatea crudă a vieţii de zi cu zi?

Răspunsul îl poţi afla doar dacă vrei să ştii cine eşti cu adevărat, adică să ieşi în faţă, să trăieşti experienţe şi să cauţi adevăratul sine.

Dacă te dedici practicării meditaţiei, îţi duci mintea la acel nivel unde claritatea vine natural şi fără efort. Analogia cu un râu ajută la vizualizarea a ceea ce se întâmplă. La suprafaţă, râul este rapid şi bătut de valuri şi vârtejuri. Pe măsură ce te adânceşti în el, apa este atât de calmă încât de-abia se mişcă. În acelaşi fel, există un nivel al minţii care cunoaşte doar pacea, calmitatea şi claritatea. Dar contrar fundului unui râu, nu este adormită. Acolo vei găsi o balanţă unică între relaxare şi alertă.

De fapt, mintea statornică este cea mai capabilă să rezolve cerinţele zilnice deoarece este ghidată din interior. Conştiinţa de sine domină, adică ştii cine eşti şi încotro te îndrepţi. Deodată îţi dai seama că ai destul timp într-o zi să găseşti împlinirea, nederanjat de cerinţe, datorii sau neatenţie.
Meditaţia zilnică duce de asemenea la schimbări în viaţă ta care pot fi rezumate ca aşa da şi aşa nu.

Aşa DA

• Organizează-te ca mediul tău să fie unul ordonat.
• Analizează lucrurile stresante pe care trebuie să le abordezi.
• Stai departe de influenţele negative.
• Găseşte-ţi un prieten sau un confident cu care să ai în comun această viziune de claritate şi împlinire.
• Refocalizează-te de câteva ori pe zi de fiecare dată când te simţi distras.
• Du-te afară pentru a simţi calmul şi inspiraţia Naturii. Respiră Natură!
• Urmează o rutină regulată.
• Dormi bine cel puţin 8 ore pe zi.

Aşa NU

• Rămâi în situaţii care se dovedesc dezorganizate şi stresante
• Îţi împingi timpul de muncă până la limita oboselii mentale şi fizice.
• Eşti legat de părerile şi atitudinile altora.
• Suporţi stresul fără să analizezi factorii care-l produc.
• Stai treaz mai mult de o noapte pe săptămâna.
• Te laşi influenţat de veştile rele şi de haosul lumii.
• Ignori semnalele corpului tău: fii conştient de momentele când trebuie să te odihneşti, să te hrăneşti sau nu-ţi dai şansa să te resetezi prin meditaţie şi timp cu tine însuţi.
• Uiţi să te alimentezi cu mâncare pură, apă şi aer

Urmând aceşti paşi, starea ta interioară devine mai ordonată şi clară, iar acţiunile care vor urma la fel. Ambele elemente ale ecuaţiei sunt importante în egală măsură. Ţine minte doar că fără claritate internă, toată curăţenia şi organizarea din interior nu o va putea substitui. Împlinirea interioară este şi a fost dintotdeauna Scopul în viaţă.

Antrenament Mental = Viaţă Fericită = Putere şi Voinţă
Împarte aceste rânduri şi vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede şi liniştită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0