Folosul anxietații se arată în neaplicarea acesteia.
Poți identifica anxietatea ca emoția generatoare de frică, și care, prin obișnuință produce teama constantă. Anxietatea niciodată nu este la prezent. Ea vine ca emoție despre viitorul apropiat.
Studiile arată că anxietatea afectează simțul mirosului și al menținerii echilibrului, cum judecăm fețele și percepțiile despre spațiul personal.
Anxietatea poate fi un sentiment neplăcut, care poate fi tensionat ȋn exces, dar există pentru un motiv bun.
Anxietatea, totusi, ne spune că suntem ȋn pericol și că trebuie să facem ceva. Anxietatea strămoșilor a fost cea care i-a făcut să se pregătească mai bine pentru iarna și să facă planuri de a ține la distanță triburile ȋnvecinate. Bărbații relaxați nu au reușit ȋn acest sens.
Să-i dăm drumul:
1. Anxietatea face literalmente ca totul să aibă un miros greu
Cu cât oamenii devin mai anxioși, cu atât sunt mai predispuși să eticheteze mirosurile neutre ca fiind unele urât mirositoare.(Krusemark & Li, 2013). Așadar, literalmente anxietatea face ca totul să aibă un miros urât. Motivul ar fi, după cum explică dr. Wen Li:
“Ȋn procesarea tipică a mirosurilor, de obicei este activat doar sistemul olfactiv. Dar atunci când o persoană devine anxioasă, sistemul emoțional devine parte a fluxului de procesare al sistemului olfactiv.”
Cu cât oamenii devin mai anxioși, cu atât devin mai buni la a distinge ȋntre tipurile de mirosuri urâte.(Krusemark & Li, 2012).
2.Exercițiul fizic reduce anxietatea
Orice fel de mișcare corporală intensă scade nivelul anxietații. Mai puţin de 20 de minute de exercițiu te poate face să te simți mai calm chiar acum. Beneficiile unui mic antrenament se extind dincolo de sala de fitness, ȋn viața de zi cu zi. Un studiu a descoperit că deși simpla odihnă reduce din axietate, nu ajută la protejarea ȋmpotriva evenimentelor stresante.(Smith, 2013).
A face mișcare pare să aibă un efect mai de durată, ajutând la reducerea stării de anxietate când avem de-a face cu situații stresante mai târziu.
Ma bat cu pumnul în piept și afirm că sportul e nevoie să fie prescris pentru depresie și anxietate în locul medicamentelor.
3.Efectul parental
Ca multe alte lucruri, anxietatea ridicată se află parțial ȋn gene, dar o parte din motivul pentru care oamenii anxioși sunt așa cum sunt se datorează comportamentului părinților.
Copii tind să fie mai anxioși când părinții le adresează critci, afișează nivele ȋnalte de ȋndoială și sunt reci emoțional.(Budinger et al., 2012).
4.Gândește diferit
Una din modalitățile cele mai bune de a reduce anxietatea este să gândești diferit în anumite situații. Nu este un examen; ci un mic test distractiv. Nu este o prezentare ȋnfricoșătoare; ci o mică discuție cu câțiva colegi. Nu este un interviu pentru un job; ci o șansă să cunoști oameni noi.
Majoritatea situațiilor pot fi regândite ȋn acest fel și studiile arată că persoanele care fac asta ȋn mod natural- spre deosebire de cei care ȋncearcă să-și reprime anxietatea – se simt mai puțin anxioși ȋn situații sociale stresante.
(Llewellyn et al., 2013).
5.Oamenii anxioși se pripesc să tragă concluzii
Oamenii cu un nivel mare de anxietate se pripesc să tragă concluzii atunci când judecă expresiile faciale.
Un studiu făcut de Fraley et al., (2006) sugerează că oamenii anxioși au probleme ȋn relațiile interumane pentru că se grăbesc să tragă concluzii prea repede despre expresiile faciale.
Professor Fraley a explicat:
“Acest stil de declanșare “la fir de păr” a sensibilității perceptive poate fi un motiv pentru care oamenii cu un grad ridicat de anxietate ȋntâmpină conflicte mai mari ȋn relațiile lor. Ironia este că ei au abilitatea de a judeca mai precis decât oamenii mai puțin anxioși, dar, pentru că sunt atât de rapizi, de grăbiți să judece emoțiile celorlalți, au tendința de a deduce intențiile și stările emoționale ale oamenilor.”
6.Anxietatea afectează echilibrul
Persoanele care se confruntă cu un nivel mai mare de anxietate tind să aibă mai des probleme cu echilibrul. Uneori se simt amețiți fără un motiv anume și se balansează mai mult ca ceilalți ȋn timp ce stau ȋn mod normal ȋn picioare. Asta ȋncepe ȋn copilărie și, pentru că anxietatea poate fi dificil de tratat ȋn acea perioadă, psihologii au ȋnceput să ȋncerce tratarea problemelelor de echilibru. Studiile au demonstrat că tratatea problemei de echilibru poate ajuta cu anxietatea.(Bart et al., 2009).
7.Meditația reduce din anxietate
Pe lângă exercițiul fizic și gândirea diferită, cei care se confruntă cu anxietatea pot medita.
Pentru a alege doar unul din mai multe studii recente,Zeidan et al. (2013), acesta a descoperit că 4 lecții a câte 20 de minute de meditație au fost suficiente pentru a reduce anxietatea cu până la 39%. Voila!
8.Anxietatea extinde spațiul personal
Cu toții avem un câmp invizibil ȋn jurul nostru pe care nu ne place să-l invadeze alți oameni. Ȋn jurul feței este ȋn general la o distanță de 20-40 cm; dacă alții ajung mai aproape fără permisiune, se simte ciudat. Ȋn schimb cercetătorii au descoperit că, la oamenii anxioși, acest spațiu personal este mai mare.(Sambo & Iannetti, 2013).
In final, ia în seamă ca anxietatea e folositoare celor care încă sunt în regiuni de război, pleacă prin expediții în junglă, sau au meserii care presupun riscuri mari.
Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!
Ai păreri? Comentează mai jos cu spor