Ce este gândul?
Fiecare va raspunde in maniera in care a fost educat, nu?
Frumusețea unui gând o văd in puterea pe care o are, atunci când am făcut ceva cu el. L-am pus in practică.
Gândurile sunt un fel de unde electromagnetice, măsurate in hertzi si care sunt propagate de creier cu o viteza mai mica sau mai mare, in functie de forță, intenție si atenție.
De mii de ani, oamenii au căutat educarea propriei minți. Iar pentru că ea nu este un proces ușor, au aparut legile: religioase si sociale. Ambele făcute pentru disciplina minții omenești.
Gândul ocupă cea mai mare parte din timp. Unde nu este gând, nu este timp. Poți verifica si asta.
Fiecare om crede că gândește cu mintea lui. Eu nu-l contrazic. Îl las sa creadă asta.
Totuși, dacă va fi atent că imită si copiază ce fac ceilalți sau ce i se spune să facă, atunci va avea un moment in care i se poate tăia respirația, îi cade falca și pentru câteva secunde o bucată de salivă îi va curge, fără să știe, ca la prunci, pe la colțul buzelor. În acel moment unic si pe deplin conștientizat, se va prinde că mintea altora (publică) este în a lui. Ce au facut si fac alții, face și el. Copiază, imită, recepționează si acționează cu aceeași cadență și perseverență ca apropiații lui.
Gândul este șlefuit de emoții. Fie ele bune sau rele, gândul este influențat in prieten sau dușman. Forța unui gând stă în emoția generată, nu primită.
Însă cum influențele spre a fi distrați sau înfricoșați de ce ni se arată, sunt în creștere și vin din mai multe locuri, gândurile utile nu pot crește ca durată, frecvență și ritm. Ci, dimpotrivă, devin gânduri de distanțare, delăsare si limitare.
O astfel de unealtă este perfectă ca gândul să-l țină pe om obedient la legile in care a crescut.
Astfel, potențialitatea unui gând este ca între un sâmbure neudat și un copac. Gândurile noastre ori prind rădăcini puternice ori mor, fară niciun beneficiu.
Pentru că nu suntem învățați să gândim, și nici nu ținem ordinea și direcția lor, gândurile ajung slabe în intensitate. Iar un astfel de sâmbure nu are cum să fie un copac.
Lucrurile mari au fost făcute de gânduri puternice, clare si precise. Iar asta o verificăm în jur.
Gândurile care se rotesc in mintea noastră, ca intr-un cerc, repetându-se prin frecvență, sunt lucruri nerezolvate, amânate.
Gândurile determinate, sunt idei și soluții. Iar ideile au greutate și valoare. Adică fertilizatorii perfecți pentru creșterea sâmburelui.
„Când simplitatea apare în mintea ta, nu urmări istețimea. Odihnește-te în starea de simplitate.” – Milarepa
„Cuvintele divine înlătură rugina minții și o eliberează de greutatea lucrurilor lumești.” – Martyrius
„Mintea este pură și simplă când este golită de gânduri prea străine. Lumina divină intră.” – Filocalia, Simeon Teologul
Rămâi cu bine!