Întrebările pe care ți le pui îți determină parțial calitatea stilului de viață. Asta pentru că întrebările declanșează propriul set de răspunsuri, care duc la anumite emoții, care apoi te conduc la anumite acțiuni (sau inacțiuni), urmate de rezultate. Dacă îți pui întrebări care te limitează, vei obține rezultate limitate.
Când îți pui întrebări care îți deschid mintea către conștientizare, înțelegere și evoluție, cum crezi ca va arăta viața ta?
#15 Supărările, frustrările ne scurtează viața. De fapt nu ele, ci identificarea noastră cu ele. Când eu spun: “M-am supărat pe treaba asta”, eu decid, aleg asta. Pot să îmi spun: “Ok, m–am supărat pe treaba asta, ce pot să învăț ca să nu mai ajung în situația asta”.
#16 Omul, în general, conștientizează în momentul prezent doar dacă o întâmplare este bună sau mai puțin bună. Fiecare moment este plin cât timp noi îi oferim toată prezența noastră pentru a-l umple.
#17 Orice ai face ca să ți-l atingi, tu câștigi. Când orice gând, acțiune, întâmplare, efort, sunt destinate obiectivului, materializarea lui devine mai rapidă.
#18 Societatea ne-a creat personalitatea, la fel cum ne-a creat și distincția între bine și rău. Superficial credem că binele ne face bine și răul mai puțin. În esența lor, ele au valoare datorită gândurilor noastre.
#19 Doar o parte din evenimentele dintr-o zi ne dau împlinire, tocmai pentru că puține sunt nemecanice sau satisfăcătoare. Dorința de a retrăi o zi este egală cu învățarea de lucruri noi, nemecanicitatea acțiunilor, aducerea aminte de sine, întâmplările exterioare fericite și gesturile altruiste.
#20 Când rostim ‘Să trăim cu Adevărat ‘, umplem această metafora cu împlinirile, satisfacțiile, evenimentele frumoase, unice și pozitive din viața noastră. Avantajul Trăitului Adevărat este des întâlnit la cei care și-au îndreptat atenția către sine și nu către exterior. Este mai ușor și superficial în același timp să obținem din exterior, însă cei pe care ii observăm că trăiesc cu Adevărat, îi putem găsi ca persoane implinite în interior.
#21 Multe dintre acțiunile noastre sunt legate de obținerea banilor (recompensa) sau evitarea riscurilor. Nimănui nu îi place să aibă riscuri în fiecare zi (cu excepția celor de la bursă). “Ceea ce este bine”, îl putem încărca la nivel al principiilor. Până la urmă, la finalul sentimentelor, nu este nimic, însă la finalul unor principii solide spre ‘A Face Bine’ este o promisiune.