Muntele, sau gâtul clepsidrei cum îl numesc filozofii, aduce prin tradiție o însemnătate care merită atenția doritorului de spiritual.
Muntele propune eliberarea de tragismul evenimentelor urbane și obținerea fericirii interioare neprilejuită de vreun lucru exterior. Adică acea clipă în care fiecare organ al frumosului nostru trup râde, zâmbește și ne dă mai multă viață ca niciodată.
Gâtul clepsidrei îl decodificăm prin materia în vârf de con care primește energia și puritatea aerului și vieții din Cer.
Muntele, ca factor de inițiere și proces de cunoaștere reciprocă, este punctul de întâlnire dintre Spiritual și Material, dintre Cer și Pâmânt. Iar cum spun semiții: “Sălaș al zeilor și capăt al ascensiunii omului”.
Mai marii maeștri spirituali, scriitorii, artiștii, călugării, cei cu vocație spirituală aleg să-și contempleze sinele în cat mai multe clipe la munte. Prin plimbări și auto-observare, ei obțin cu deosebită eficiență calități și abilități, pe care în regimul urban nu le-ar putea avea. Din pricina cuantumului de gânduri, frecvențe de comunicație, obișnuințe, dorințe, căutarea distracției, tipare de acțiune, etc.
Forța pe care Muntele o are este des arătată în toate evenimentele de ordin spiritual. Plecând de la religiile și culturile lumii, trecand prin Arca lui Noe si muntele Ararat, Predica de pe Munte a lui Hristos, Muntele Golgota, Muntele Athos, Muntele Sinai, munții manuscriselor Orientale, ca loc de iluminare a lui Milarepa, și mulți alții.
Marile opere scrise și manifestate au fost create și înfăptuite și prin forța muntelui.
Mulți autori localnici și internaționali pot confirma prezența unei concentrări mai bune. Capacitatea de creație mai lungă, înțelegere a textelor mai eficientă, dezvoltarea unei relaxări fizice și psihice, etc.
E des confirmată de cautătorii spirituali experiența potrivit căreia retragerile cu scop introspectiv, prin meditație, învățare sau rugăciune, măresc nivelul mental și afectiv. Rezultând în eficiența acțiunilor individului.
Însumi, purtător de aer rarefiat pe culmile munților Kilimanjaro, Elbrus și Aconcagua, stările care îmi apăreau (fără să le induc) le-am tradus ca fiind atingeri de fericire pură. Brodate cu o satisfacție recunoscătoare a faptului că exist și respir, nemaiîntalnită până atunci. Am gândit imediat după, benefic ar fi fost să mă fi ancorat adânc sau să stochez atât de conștient experiența. Incat aș fi împărțit-o ca un pom fructifer, pe parcursul vieții mele.
Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!
Ai păreri? Comentează mai jos cu spor