Obține performanță înăuntru, nu în afară.

performanță

Banuiesc ca pe amandoua le vrei.

Sa ai si o super cariera, bani, masina, sa fii si spiritual, sa meditezi, sa fii zen si sa poti ajunge la orice virtute vrei. Insa lucrurile din viata sociala vor altceva de la tine.

Ce este in exteriorul tau te-a prins, nu poti sa-i dai drumul.

Ocazional, cate o familie se rupe de job, vise, dorințe sociale, rate la casă etc.

Iar aceasta face efortul sa stearga trecutul si gura lumii. Astfel incepe o viata simpla, poate la țară sau undeva mai retras, fara prea multe activitati sociale: stat in trafic, contracte, comisioane, fuga dupa bani sau faima. Ei devin mai simpli, traind mai simplu.

Pentru ei incepe un nou drum, al cunoasterii pe ei insisi si poate mai linistiti, mai aproape de pamant, mai zambitori, mai vii, mai in esenta.

„Originalitatea inseamna sa te intorci la origini” spunea Gaudi. Referindu-se la originea omului de a se crea si dezvolta cum doreste el, nu cum vrea mediul social. Iar Gaudi este un exemplu desavarsit.

Dorinta de performanta exterioara vine dintr-o lipsa de echilibru.

Cea de performanta interioara dintr-o utilitate pentru Divinitate.

 

Pentru că traim in societate, in joncțiunea ei, in mirajul ei, ambele sunt utile, cat si dorite.

Eu, Alexandru, vreau sa ma echilbrez pentru societate, cât și pentru Divinitate.

Inainte oamenii mergeau in ashramuri, pesteri, manastiri tocmai pentru a face ruptura de mirajul societatii. Insa acum, noi nu vrem sa facem asta. Suntem responsabili, avem familie, dorinte, visuri si le vrem pe toate.

Prioritatea o alegi tu, daca te intrebi cu ce vrei sa mori.

Sa mori cu ce ai adunat in tine, si anume: rabdare, toleranta, caritate, voiosie, compasiune, iubire, devotament si alte virtuti.

Sau sa mori cu faima pe care ai obtinut-o. Ca sa fii tinut minte 1 an dupa moartea ta, iti vei pierde toata viata.

Virtutile sunt cararile spre Divinitate.

Omul, in toate cartile sacre din toate religiile, a vrut sa arate ca se poate sa-L imiti pe Dumnezeu, fiecare religie in maniera ei. Aceasta imitare este sa te apropii sau sa traiesti dupa preceptele lui Iisus, Buddha, Mohamed, Zoroastru etc.

Imitatie inseamna folosirea celor mai bune lucruri din tine, cât de des posibil.

Supararea, neloialitatea, grijile, lipsa de curaj sunt atribute ale neimitării Divine.

Oamenii din zilele noastre reusesc imitarea doar cand le moare cineva drag. In rest, ei uita pentru ca precuparea lor este viata sociala si importanta ei. La moarte vei ajunge si tu si eu.

Viata acum inseamna unificarea mintii cu sufletul si imitarea Divinitatii prin ele. Moartea nu este tragica, este doar ruperea uneia de cealalta. Astfel sufletul urcand si trupul coborand. Mai bine zis, virtutile urcand si faima coborand.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Shopping Cart
0