Purificarea Minții: eliberează-te de gânduri inutile! #1

purificarea
Purificarea Minții a fost creată pentru a înțelege de ce uneori mintea ne dă gânduri de care noi nu avem nevoie. Mintea noastră este rezultatul comportamentului nostru mental anterior.

Purificarea înseamnă eliberarea de gândurile inutile și acumularea de gânduri utile, împlinitoare, satisfacătoare, eliberatoare și de iubire.

Purificarea are multe etape, o parte din ele, le găsești mai jos.

#1 Natura ne ajută la calmare, mediul social mai puţin. Omul se învârte între cele două. El este influenţat de gândurile şi comportamentele altora. Purificarea este ca un tub – ce bagi într-o parte, peste un timp, iese în cealaltă. Gândurile bune de azi, se vor materializa, dar nu chiar mâine.

2

#2 Ignoranţa face parte din rutina minţii leneşe, care nu caută să înveţe, să descopere, să înţeleagă. Mintea poate fi activată cu paşi mici: citeşte ceva nou în fiecare zi, apoi pune în practică chiar dacă mintea ta se va opune prin alternative de rutină.

#3 În ultimii ani, descoperirile din fizică cuantică au demonstrat cum fiecare gând este o radiaţie electromagnetică pe care o lansăm în Univers şi nu doar într-o singură direcţie, ci în toate posibile.
Energia gândului îşi caută apoi o altă energie cu care să vibreze pe principiul “cine se aseamănă se adună”. Aşadar fiecare gând, fie el pozitiv sau negativ, creează o intenţie pe care tu o transmiţi în Univers.

#4 Atunci când îţi opreşti conştient gândurile şi începi să le analizezi, începi un dialog… cu tine.

Mintea declanşează o avalanşă de argumente, obiecţii, caută calea cea mai sigură. În cazul în care gândurile şi energia ataşată acestora sunt negative, ce tip de acţiuni crezi că vor declanşa?

De exemplu, dacă obiectivul tău este să îţi cumperi o casă nouă, însă nu primeşti răspunsul pe îl aştepţi, devii frustrat, furios şi începi să cauţi vinovaţi pentru situaţia ta. Aceste emoţii se vor reflecta în reacţiile tale şi mintea ta va fi centrată pe pierdere, nu pe soluţii.

#5 Un alt element care îţi influenţează în mod direct mentalitatea este mediul social în care te-ai dezvoltat încă de la naştere. Acesta include familia, prietenii, colegii de labirou, profesorii şi orice persoană pe care ai întâlnit-o în timpul vieţii. Faci ceva pentru că aşa a făcut şi mama ta întotdeauna?

Foloseşti expresii comune cu cel mai bun prieten?Întreabă-te acum: înainte de a prelua aceste acţiuni, le-ai trecut în mod conştient prin filtrul gândirii tale? Sunt acţiuni conştiente sau automatisme?
Se potrivesc credinţelor şiobiectivelor tale?

#6 Cât de des ţi s-a întâmplat să îţi argumentezi punctul de vedere până ajungi să te simţi aproape sufocat în interior? Te-ai gândit vreodată ce caută mintea ta în acel moment:adevărul sau dorinţa de a câştiga în faţă celuilalt?

Dacă nu, e timpul să îţi pui aceste întrebări de fiecare dată când te pregăteşti să începi o discuţie din această poziţie. Pentru a-ţi curăţa mintea este nevoie să dai drumul acestor nevoi care îţi blochează gândirea şi te îndepărtează de ceea ce trebuie să obţii cu adevărat.

#7 Vrei Schimbări? Începe cu mentalitatea.
Construcţia începe ACUM.

Acceptă-ți vechile credințe, obiceiuri, sentimente autodistructive. Indiferent de cât de rău vezi trecutul în acest moment, tu ești persoana de acum. A trebuit să treci prin toate evenimentele pentru a ajunge în punctul ăsta. Dacă nu te împaci cu trecutul, durerea și gândurile negative vor continua să acționeze asupra ta și să creeze în continuare conflicte în mintea ta cu orice gând pozitiv pe care vrei să-l plantezi.

#8 Reputaţia sau dependenţa de părerea publică este unul dintre cele mai distructive obiceiuri ale minţii. Cu cât contează mai mult pentru tine felul în care eşti văzut de ceilalţi cu atât este mai mare nevoia ta de admiraţie exterioară. Fiecare om pe care-l întâlneşti vede doar o parte din tine, în general ceea care îl interesează.

Tu eşti unul, nu eşti toate imaginile create în minţile oamenilor din jurul tău. Cu cât vei alerga mai mult spre construirea unui singure imagini comune, cu atât te vei îndepărta mai mult de esenţa ta reală.

#9 Cuvintele problema, eşec şi obstacole sunt negative doar pentru că aşa ţi-ai programat mintea să le spună, să le absoarbă. Problemele şi obstacolele apar atunci când pierzi din vedere obiectivul şi te concentrezi pe micile piedici care îţi apar în cale. Există oare vreun drum fără piedici ?

Cât timp obiectivul rămâne în faţă, eşecul este doar un rezultat parţial.

#10 Foloseşti etichete pentru a te descrie? Cât de des îţi spui că eşti timid, grăsuţ, prea scund? Ceea ce îţi spui în mod constant creează imaginea de sine. Da, te uiţi în oglindă în fiecare zi. Mintea va crea automat aceste etichete. Răspunde cu o afirmaţie pozitivă pentru fiecare gând negativ care îţi vine în minte când te priveşti: “ Da, sunt timid.
Fetelor le place asta :)“

Shopping Cart
0