11 Obiceiuri ca să rămâi Pozitiv – Partea a II-a
Continuarea celor 11 Obiceiuri cum să rămâi Pozitiv. Citește prima parte AICI.
Să-i dăm drumul :
8. Învață să privești critica într-un mod constructiv.
Una din cele mai întâlnite fobii este teama de a fi criticat. Îi poate împiedica pe oameni să-și urmeze adevăratul vis.
Secretul este să te confrunți cu ea într-un mod sănătos.
Urmează acești 4 pași atunci când ești criticat:
• 1: Nu da replica imediat. Respiră de câteva ori sau alocă-ți puțin timp pentru procesarea mesajului înainte de a răspunde.
• 2: Ascultă cu atenție critica.. Încearcă să rămâi deschis și cu capul limpede și să vezi cum te-ar putea ajuta acest mesaj. Pune-ți întrebarea: Am ceva de învățat din această critică?
• 3: Amintește-ți că mesajele critice nu sunt mereu despre tine. Câteodată critica este constructivă. Unele critici sunt doar atacuri sau răbufniri ale unui om care a avut o zi proastă, un an sau un job frustrant. Pentru a îndulci puțin astfel de situații – câteodată fiind foarte furioase și peste măsură de critice într-un mod neconstructiv – încerc să fiu înțelegător. Mă gândesc că acel om poate nu se simte bine în acel moment.
• 4: Răspunde sau mergi mai departe. De exemplu, indiferent de conținutul unui mail să spunem, încerc să am un răspuns blând și echilibrat. S-ar putea să adaug una sau două întrebări pentru a obține un feedback mai specific și care să-mi fie de ajutor. Dacă nu primesc un răspuns înapoi sau dacă am uitat atacul, atunci este timpul să merg mai departe.
9. Dacă ceva te deranjează cu adevărat, atunci să știi ce ai de făcut.
Se întâmplă câteodată să te afecteze cu adevărat ceva și să te rănească, chiar dacă urmezi pașii de mai sus.
Două din strategiile care m-au ajutat în această provocare sunt:
• Scoate la suprafață. Aducerea la suprafață a problemei discutând cu cineva apropiat poate fi de un real ajutor în a obține o analiză clară și o perspectivă mai sănătoasă asupra situației problematice.
• Lucrează la respectul de sine. Mi-am dat seama în timp că cu o stimă de sine puternică nu mai sunt atât de afectat de ceea ce se întâmplă și nu-mi mai strică ziua. Negativitatea altora nu mai are un impact atât de mare asupra mea.
10. Începe-ți ziua într-un mod pozitiv.
Modul în care-ți începi dimineața va da tonul întregii zile.
Așa că fii atent la acest aspect. Dacă pornești în viteză, pierdut în grijile de zi cu zi, atunci stresul, perceput ca pierderea controlului asupra vieții tale, va hrăni gândurile negative.
Dacă-ți începi ziua ușurel, cu conversații plăcute cu familia sau prietenii sau dacă citești sau asculți ceva la care te inspiră și motivează la micul dejun sau în drum spre job, poate să modifice cursul unei zile.
11. Parcurge-ți ziua conștient.
Când îți petreci timpul în prezent, eliberezi accesul către emoțiile pozitive și către conștientizarea posibilităților de a-ți schimba viața în bine.
Când te pierzi în trecut sau în viitor, așa cum mulți dintre noi o fac, grijile vor căpăta proporții, iar greșelile și eșecurile din trecut derulate non-stop în mintea ta, te vor aduce iar în plasa negativității.
Dacă ai un ritm liniștit dimineața și să sperăm în restul zilei, îți va fi mai ușor să rămâi conștient și prezent.
O altă metodă accesibilă de reconectare cu clipa este să te concentrezi doar pe ceea ce se întâmplă chiar acum timp de un minut sau două, cu toate simțurile. Privește. Ascultă. Simte soarele, ploia sau vântul pe pielea ta.
Poate că pare ceva minor și fără importanță, dar această reconectare simplă cu prezentul poate avea un efect extraordinar!
Așadar, aceste mici acțiuni, prin repetare, devin Obiceiuri.
Să devii cel mai Pozitiv dintre toți Pozitivii lumii, vrei?
Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!
Ai păreri? Comentează mai jos cu spor