Tehnologia: un viciu? Reconectează-te cu Realitatea!

tehnologia
Oamenii se plâng cu 40 % mai mult decât acum 10 ani.

Studiile noi arată nivelul nostru de fericire, teamă, anxietate, stres, curaj, dorințe, aproape toate stările ce ne mângâie entitatea zi de zi. Este tehnologia vinovată?
Toate statisticile se găsesc usor, dar explicațiile sunt prea ștințifice pentru a fi relatate aici.

Să-i dam drumul :

Acum 10-15 ani, oamenii nu aveau așa multă tehnologie în jurul lor.

Tehnologia a venit și a spus bătând in piept: “Noi vă dam Transparență, să puteți vedea și avea orice, oriunde și cu oricine.”

Zis și făcut: Tehnologia a Început. Telefoanele au ajuns să fie principalul obiect folosit de mâna omului. Fetele cu vârste 13-21 ani se trezesc mai devreme cu 23 de minute decât acum 10 ani. Si întârzie cu 11 minute mai mult la școală. Facebookul, prin toți algoritmii săi, invadează spațiul nostru. Scrie un cod în mintea noastră, pe care la tineri, îl asociem cu un viciu.
Oamenii se culcă cu ultima lumină fiind cea de la telefon. Si se trezesc de telefon pe care îl răsfoiesc înainte de a-și săruta de Bună Dimineața soțul/soția.

Oamenii își fac Selfie-uri nu ca să arate ca sunt frumoși si zâmbitori, ci ca să stocheze amintiri.

Aceste amintiri, ei le vor căuta după în telefon, pentru că în altă parte, sunt mai greu de găsit.
Oamenii acum 10 ani ieșeau in resturante și baruri, vorbeau, plănuiau, râdeau și își construiau realitatea. Oamenii acum ies mai mult, dar sunt mai preocupați de telefon decât de cei de la masă. În acest fel, au apărut nemulțumirile. Starea de spirit e scăzută din moment ce unul dintre cei ce s-au pus să guste din hrana naturii, scoate subtil telefonul și-l alintă puțin cu privirea. Starea de spirit se mută și începe să depindă de tehnologie.

O serie de restaurante din America au monitorizat activitatea de la mesele lor in ultimii 10 ani și au văzut cum oamenii sunt din ce în ce mai absorbiți de telefoane stând la masă. Au raportat creșterea medie de stat la masă de la 125 de minute la 175 minute, ceea ce îi bucură pe ei, dar nu și pe consumatori. Oamenii in restaurante se plâng mai mult ca oriunde, unii speră că rezolvarea vine mâncănd sau de la cel din fața, dar nu e chiar asa. Mâncarea a ajuns să fie mâncată rece.

Personal, testat si numărat oamenii din metrouri din cel new york-ez până în cel bucureștean, 9 din 10 nu zâmbesc telefonului lor. Acel 1 rămas pare uitat in gânduri privind pe geam sau către alții, dar cu șanse de a-și induce un zâmbet mai mari decât cei din jurul său.
Contactul interuman începe să scadă, cel virtual crește. Mulțumirea și cautarea identității de sine nu poate avea loc virtual.

Virtualul este o sursă de distracție, satisfacere a unor nevoi, dar atât.

Tehnologia, ca singură parte pozitivă pe care o are este informația. Este accesibilă oricărui doritor de evoluție.
Virgiliu Gheorghe, un pioner al cercetării despre sinele omului, de altfel și preot la muntele Sfânt Athos, aduce multe cauze în prelegerile sale, ca urmare a studiilor făcute. Jocurile pe calculator sau statul prea mult in fața ecranului duc la interiorizare, introvertire, depresie, ne-acțiune sau mai rău, dezvoltarea neadecvată a creierului.

Dezvoltarea armonioasă a creierului vine din interacțiune cu alt om prin ochii și inima sa.


Rezolvarea totuși vine din buzunar și din timpul petrecut fără rost în fața ecranului. Daca va crește voința unui consumator să se abțină de la telefon în timpul mesei, sau cât interacționeză cu alții, va observa mai des, că este mai atent, mai conștient, de cel din fața, și deîndată starea de empatie crește.
Nemulțumirile vor începe să dispară si Moș Craciun să apară. Yeyyyyy

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0