12 Lucruri pe care cei mai longevivi oameni din lume, le fac

Am plecat acum o săptămână la 10.000 Km distanță pentru a investiga, din nou, una din civilizațiile care timp de aprox 250 ani, intre 1650 și 1900, nu a avut contact cu lumea exterioară. Acea perioadă, pentru Japonia, s-a numit Sakoku (țara închisă).
O atitudine militară și demnă de pedeapsa cu moartea pentru oricine avea contact cu oricine din exteriorul țării.
Oricât de dură ar fi fost legea atunci, acum văd că nu le-a adus decât beneficii majore, prin a nu accepta globalizarea care era atunci la ”modă” în mai toată țările educate din lume.

Prin strictețea în care regatul Japoniei a condus legile sociale de atunci, s-a ajuns ca azi, japonia încă să fie neintegrată cultural, tradițional și social în treburile internaționale. Mai exact, prin autoritatea și puterea cu care și-a păstrat suveranitatea, au ajuns să aibă, după toate investigațiile mele, cei mai sănătoși oameni din lume, ca medie pe cap de locuitor.

O astfel de cifră a fost publicată, în 2015, când aici unde sunt acum, în Okinawa, o insulă în arhipelagul sudic al Japoniei, la 2 h zbor de insula mare a Japoniei, a fost lansată conform statisticilor un recensământ din care a reieșit că în total peste 100.000 de oameni, din populația Okinawa, ar fi ajuns la 100 de ani.

După câteva lucrurile simple, pe care le fac în orice loc merg, în care observ din comportament, gradul de ”activitate sănătoasă pentru Dumnezeu” al omului de rând, și pe care îl privesc în natura sa proprie, fără vreo ”fanfaradă” proprie multor vanitoși care au ”gura mare”, pentru a-mi elucida care sunt activitățile sale, cum a ajuns la ce este acum și ce grad de maturitate emoțională și mentală are.

În urma acestor investigații, pe care, fără prea multă ”bătaie de cap” le citesc în câteva zile, îmi fac o idee cât de cât pertinentă despre ei și semenii lor, ca generalitate bazată pe mediu. Una sunt și fac cei de la oraș, iar altă cei de la ”țară”.

Ei bine, aici în Okinawa, confortul social este, ca peste tot în Japonia, la cote ridicate, deoarece fiecare își face treaba bine și nu e nevoie de supraveghetor, sau cum se știa la noi pe vremea comunismului, CTC, sau Controlul Tehnic de Calitate, al fiecărui lucru sau serviciu făcut.
Această încredere unii în ceilalți îi relaxează suficient de mult încât să nu se vadă grimasele de încordare și tensiune, pe frunțile lor, în locul unirii ochilor și pe care noi numim ”încruntare” care de obicei apar, pe frunțile ”europenilor sau americanilor” de teamă constantă că cine știe ce se poate întâmpla cu familia, angajații, colaboratorii sau firma lor.

Okinawa azi are parfumul ”hawaian” pentru că Americanii după ce au devastat în 1945, tot ce încă mai ”era în picioare” au lăsat și câteva ”programe banale” de ale lor, care i-a făcut pe autohtoni doar să se bucure de turism, fără să fie principala lor ocupație.

În fine, scopul meu în Okinawa a fost să văd, ce mai poate fi văzut cu privire la longevitate și vreau să împart câteva lucruri la cald, pe care le voi relata mai mult în aceste 4 evenimente de mai jos:

Webinar gratuit pe 6 Mai, ora 21.00 (link de Înscriere curând)
Masterclass pe 13 și 20 Mai, ora 21.00 (link de Înscriere curând)
Tabăra de la Măgura 6-9 Iunie pentru Detox și Întinerire
Tabăra din Madeira 28 Sept – 5 Oct, pentru Detox, Întinerire, Longevitate și Sănătate

Aceste 12 lucruri pe care le vom dezvolta și practica și în conferințele Online, cât și ambele tabere, și pe care cei din Okinawa le fac sunt:

 1. Consumă grăsimi curate, neprocesate, din carne și pește și peste 98 % din populație nu au probleme neurodegenerative, în comparație cu Europa sau America unde procentul este de 70-75 % și procentul este în continuă scădere.
 2. Își vorbesc cald și se comportă cu fiecare, ca și cum e parte din familia lor. Semn care îmi arată sănătatea lor interioară.
 3. Nu comercializează și nu produc arome artificiale care duc la disfuncție organică, pentru că mai puțini oameni sănătoși, mai slab economic țara devine.
 4. Hrană crudă și semicrudă, mai ales pește crud, și fructe de mare semicrude.
 5. Grăsime de porc ca ”la bunica acasă”. La mic dejun, prânz și cină.
 6. Ierburi de mare cu diverse otețuri, uleiuri sau sosuri naturale.
 7. Fac ”Ikigai” – misiunea lor interioară de a susține sau a contribui spre cineva sau la ceva din afara lor, lucru care le dă energie constantă de a nu cădea în stres sau gânduri inutile.
 8. Nu iau psihedelice sau alte substanțe similare.
 9. Nu beau apă la fel de mult ca alte continente. Beau ceaiuri și alte supe de diverse legume sau animale, deci încărcate molecular.
 10. Spiritualitatea lor este în comportamentul față de aproapele lor. Lucru care mă face să înțeleg că practica spirituală este atât de puternică, pentru că singurul lucru care e necesar, este dorința să faci altuia ce vrei ca el să-ți facă ție, aprecindu-l, așa cum te apreciezi pe tine.
 11. Își vaccinează copii după 2 ani. Nu au nimic obligatoriu înainte.
 12. Se strâng în diverse comunități, pentru diverse activități, nu de dragul vreunui rezultat, ci pentru creșterea forței emoționale, care le rândul ei, determină glandele endocrine să secrete hormoni utili sângelui spre a ține tot corpul în funcțiune o perioadă lungă de timp.

Ne vedem în oricare din evenimentele de mai sus și vom discuta despre acestea și despre altele, în favoarea Întineririi, Longevității și Acțiunilor necesare acestora pe care le putem face zi de zi.

Îți mulțumesc!

Rămâi cu bine!

Shopping Cart
0