Zona de Confort: cum o parasesti si iti dai restart?

restart zona de confort
Cum părăsești zona de confort?

Amuzamentul omului apare deseori după ce transpiră. După ce termină ceva, un scop, obiectiv, lucrare, sport sau eveniment. Fizic sau Mental, el se linişteşte, îşi desumflă pentru scurt timp aripile şi adoarme calm cu zâmbetul pe buze. A reuşit, dar cum?

Când eram mic, un bătrân îmi spunea să dorm puţin şi fără regrete. Mă uitam cu ochii mari la el şi îi promiteam că-l voi înţelege. Mult timp după, am realizat despre ce regrete grăia bătrânul. Nu ştiam cine este atunci, am aflat după că umblase în lung şi-n latul lumii cu diverse. Ulterior că urmase multe şcoli şi ieşise spre pensie aproape de ducă. Avea mulţi ani, dar nu îi vorbea. Bătrânul m-a inspirat. Am început să caut.

Zona noastră de confort există prin obiceiuri şi modalităţi de trai, urmărind avantajul şi siguranţa zilei de mâine. Dacă ne-am elibera de ‘ boala lui mâine ‘ am avea şansa să obţinem ceea ce am venit să căutăm pe lume.

Zona de confort ne opreşte şi ne ţine în chingi şi frânghii să stăm visători, incerţi şi glumeţi asupra viitorului.

Omul are datoria, prin însăşi puterea lui, să acţioneze asupra oricărui scop. Să caute şi să aducă mistreţul seara la cină, chiar dacă afară plouă, e tornadă sau nu-l găseşte. Altfel familia ‘’ ne mange pas ‘’. În mod cert, acum îl cumpără de la supermarket, e fript, aranjat şi ambalat.

Zona de Confort se măreşte şi putem privi în jur la cât de mult ne asaltează ofertele din exterior şi ne îndrumă către rămânerea înăuntrul ei, diminuand subliminal orice ieşire către a ne procura ceva neambalat, nearanjat şi nepreparat.

Zona de Confort poate fi întrecută şi doborâtă de tipul de om care suspină după condiţii de viaţă mai bune. Cu cât mai rele sunt condiţiile de viaţă, cu atât mai mari vor fi rezultatele, cu condiţia să-şi aducă aminte de rezultatele dorite.

Zona de Confort dispare când omul iese, învaţă şi devine capabil să facă.

Zona de Confort o depăşeşti când îi înveţi pe alţii, şi ştii că vei învăţa şi tu.

Zona de Confort o ocoleşti când urmăreşti să ieşi în lume, în experienţe, şi să înţelegi că în această viaţă, cel mai bun mijloc ca să rămâi fericit, este să te evaluezi întotdeauna din exterior, niciodată din interior.

Zona de Confort o depăşeşti când treci peste primele bariere : minciuna şi frica. Şi devii capabil de Supra-Efort. Să spui Adevărul şi numai Adevărul.

Zona de Confort dispare când te vei supune din proprie voinţă, la suferinţă temporară, învăţând, dezvoltând, experimentând continuu, cu scopul de a te elibera de suferinţă eternă.

Zona de Confort se depăşeşte când omul se eliberează de plăcerile imediate. Omul are nevoie să înţeleagă că plăcerea este un atribut al Paradisului şi că trebuie Câştigată.

Omul are nevoie de Restart, de învăţare şi dezvăţare , de memorat nou şi uitat vechi, de principii noi şi experienţe largi, de persoane care să-i ţină haremul de idei, de privit în faţă, drept, clar, şi cu un uimitor glas în inima să treacă la fapte.

Antrenament Mental = Viaţă Fericită = Putere şi Voinţă
Împarte aceste rânduri şi vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede şi liniştită, te salută

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Shopping Cart
0