Uite la ce am cugetat activ astăzi!

Azi dimineață m-am surprins în ceea ce se numește revenirea la starea activă de veghe într-o formă cu totul nouă rutinei mele de dimineață. Am observat că unul din gândurile mele active s-a blocat în ceea ce se numește forță de manifestare a unei idei  spre ce am de făcut în luna ce urmează.

Aici, exact în acest moment unic și irepetabil al timpului meu sacru pe acest pământ, am dedus că, deși creierul parcă îmi atârna de oboseala adunată recent, că pot pătrunde mai adânc într-un gând, mai profund și mai mult decât îmi permite energia de peste zi.

În această cugetare profundă a ideii mele, care rula în mintea mea la 7 dimineața, am observat că, deși am pus capul la loc pe pat cu privirea în sus, pot vedea ceea ce poate fi numit „decizie de a fi cine sunt” unde alte legi sociale nu au sens, ci doar ghidat de natură. Iar în acest context, am realizat că singurul limitator, obstacol și opritor al tuturor legilor de manifestare posibilă a mea sunt chiar eu. Nimeni altcineva.

Iar de aici am început să contabilizez toate greșelile făcute în ultimii mei ani de autoobservație. Ele nu pot fi greșeli pentru alții, ci poate aplauze pentru ei, însă în mine, datorită modului excesiv de îmbunătățire a conduitei interne care se numește iubirea de viața primită, să rulez în viitoarele mele acțiuni aceste precepte tainice și sacre pentru ceea ce am primit deja.

Aici, datorită faptului că eu sunt singurul iresponsabil din viața pe care o am, să reușesc să mă adun pentru reparație. Nu pentru aplauze, statui, diplome sau validări, ci pentru însuși drumul de a fi cine sunt.

Ceea ce am gândit, criticat, mâncat, acționat, simțit și nu a fost pentru a fi cine sunt, au fost obstacole pentru a deveni cine sunt. Ele au fost programate social, educațional și familial să funcționeze în mine și așa să mă apropii de a fi obedient legii altora și nu dorinței mele intrinseci de a deveni cine sunt.

După ce am dedus aceste uluitoare lucruri, m-am gândit să exprim și spre tine acest unic și măsurabil lucru care se numește comportament automatizat și neraționalizat, nu pentru a te speria, ci pentru a observa că ceea ce faci, uneori nu este trecut prin filtrul de observație mental a forței de cuprindere  a momentului de acum.

Datorită acestei deducții voi face ceva ce nu am mai făcut. Voi aduce ceva ce nu am mai adus.

Voi face acest lucru, practic, în tabăra din 7-10 octombrie de aici: Psihologia Succesului Interior, unde mai am 2 locuri libere.

Rămâi cu bine!

Shopping Cart
0