5 Metode de supra-memorare

Încă de când eram mic am început, cu ochii mei de copil, să văd la cei pe care îi numeam „oameni cu responsabilități”, un anume comportament pe care nu îl văzusem la cei asemenea mie, adică cei „cărora le curg mucii din nas”.

Această abilitate, necunoscută mie, se manifesta în aceste specimene de ordin superior mie, adică adulții, prin ceea ce în trecut era numit „atrofiere mentală fiziologică”.

Ulterior, pe când am văzut că acest comportament începe să se manifeste în mine, am dedus că, dacă nu voi pune energie să vindec aceste puncte fiziologice ale manifestării mele, voi ajunge disfuncțional în logica și memoria mea la o vârstă înaintată.

După mult timp în care știința contemporană „mi-a servit la fileu” tot felul de motive și argumente în relație cu „de ce oamenii uită”, am renunțat să mai urmez sfaturile și „cercetările” lor și să caut mai adânc, în faptele din fața mea.

Astfel, m-am înzestrat cu una din capacitățile care îl scoate pe orice om la „lumină” și anume  „curiozitatea excesivă”, care m-a scos din multe „belele” pe care le-am soluționat datorită ei.

Cercetările mele adunate din toate colțurile pe care un pământean fără pașaport aristocratic poate ajunge, am concluzionat mai multe rezultate pe care oricine ar face un efort de supra-observație la semenii din mai multe popoare, îl poate atinge.

Aceste concluzii la care am ajuns, nu sunt, din păcate, în niciun fel de relație cu „gogoșile” promovate în media și nici găsite în miile de cărți „înzestrate cu fapte artificiale despre mintea umană” venite de la tot felul de indivizi fără niciun studiu de laborator, ci doar copiate și re-prezentate din propria lor vanitate.

Pentru a te lăsa cu un gust dulce-acrișor, din ceea ce am cercetat, voi manifesta doar 5 dintre acele activități care pot aduce un strop în plus de calibrare și memorare a ceea ce numim „masă de grăsime cu proprietăți de procesare Divine” sau, pe scurt, creier.

  1. Înzestrarea simțurilor – uitarea apare ca folosire doar a unuia, cel mult două din ele.
  2. Oprirea timpului – uitarea este efectul investiției grăbite de atenție.
  3. Nefuncționalitatea fizică a creierului – părți din el nu mai trăiesc – uitarea se instalează prin lipsa de nutrienți care să repare și să vindece țesutul nefuncțional.
  4. Repetarea acțiunilor fără participarea voită a „lumii sacre interioare” – uitarea se instalează prin plafonare repetitivă de procese și sarcini, adică „fără să știu că fac în timp ce fac”.
  5. Trăsătura imitată de „una zic și alta fac care oprește încrederea să energizeze motivația, disciplina și consecvența.

Te las pe tine să deduci soluții pentru fiecare din ele, și dacă în tine se află acea sămânță care se numește „iubire de viață”, atunci căutările tale pot începe. De acum.

Mă înclin în fața oricărei alegeri vei face!

Rămâi cu bine!

 

Magazin  Cursuri Video

Invita un prieten la AlexandruPlesea.ro

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1647691027835{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Shopping Cart
0